Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΡΔΗΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Δε χρειάζονταν να έρθει η δημοσκόπηση της Public Issue για να διαπιστώσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι τελειωμένο. Το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Γνωρίζουν ότι αυτό το πολιτικό μόρφωμα που φέρει στον τίτλο του τον παραπλανητικό χαρακτηρισμό "σοσιαλιστικό" έχει ολοκληρώσει τη ζωή του και αυτό που μένει είναι να εκδοθεί η επίσημη ληξιαρχική πράξη του πολιτικού θανάτου.
Η κατρακύλα των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ όσο και της δημοφιλίας του Παπανδρέου είναι πρωτοφανή...στη μεταπολίτευση. Αυτό δείχνει ότι η ακολουθούμενη πολιτική αφενός και η συσσωρευμένη αγανάκτηση των πολιτών από την ατιμωρησία και το σύστημα ΠΑΣΟΚ που εξέθρεψε χιλιάδες στελέχη και κολλητούς και άλλαξε προς το καλύτερο τη ζωή τους με κρατικό χρήμα ή θέσεις ή δουλειές ή επενδύσεις κλπ έχει γυρίσει μπούμερανγκ και η λαϊκή εκτόνωση θα είναι βίαιη και ηχηρή.
Το πολιτικό προσωπικό τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο είναι βέβαιο ότι θα βρεθούν στο στόχαστρο της κοινωνίας. Ίσως έρθουν και αντιμέτωποι με πράξεις που σε κανονικές κοινωνικές συνθήκες θα τις ονομάζαμε ως "αντικοινωνικές πράξεις". Τώρα όμως τέτοιες πράξεις είναι αυτονόητες.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στη μεσαία κλίμακα και έχουν βολευτεί είτε με θέσεις στην κρατική μηχανή είτε στο κόμμα είτε στις υπηρεσίες τους ως διευθυντές κλπ και έχουν ανελιχθεί κοινωνικά και οικονομικά να είναι βέβαια ότι θα ονοματιστούν και θα λοιδορηθούν από τους πολίτες.
Αυτό που σήμερα συμβαίνει, το ότι δηλαδή τα στελέχη αυτά τόσο στη Βέροια όσο και στις άλλες πόλεις, φοβούνται τον ίσκιο τους και δεν πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις πολιτών δεν θα είναι τίποτα, θα είναι παιχνίδι μπροστά σ΄ αυτό που θα συμβεί όταν αρχίσει η Κυβέρνηση των δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ να εφαρμόζει το Μνημόνιο Νο2.
Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και θα έρθει γρήγορα η ώρα της κρίσης για πολλούς. Βέβαια, το πολιτικό σκηνικό δε θα μοιάζει σε τίποτα με το σημερινό αφού θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψουν νέοι σχηματισμοί, θα αυξηθεί η δύναμη της Αριστεράς, συστημικής και εξωκοινοβουλευτικής, θα αυξηθεί η αποχή και τα Κινήματα.
Όλα αυτά θα μας οδηγήσουν σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό που θα είναι πρωτόγνωρο. Αν θα επικρατήσουν πολιτικά οι δυνάμεις της ανατροπής και της προόδου ή οι δυνάμεις της συντήρησης θα φανεί από τους συσχετισμούς που υπάρξουν στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: