Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

"ΑΝΘΡΑΚΕΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ" ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΣΑΝ ΣΤΟ ...ΠΟΡΙΣΜΑ

Ήταν απόλυτα ξεκάθαρος και σαφής ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φ. Δημητριάδης και παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρος και αποφασιστικός και ανέδειξε και έθεσε μόνος του το θέμα "υδατόπυργος Παλιόχωρας" στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τονίζοντας ότι "το δημοσίευμα είναι κατάπτυστο και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη για να προστατέυσω την αξιοπρέπειά μου", τόνισε ότι "η συγκεκριμένη ιστορία...
έρχεται από την προεκλογική περίοδο από συγκεκριμένους ανθρώπους" που όπως σημείωσε "δεν πέτυχαν το στόχο τους τότε να με πλήξουν και να στερήσουν την εκλογή του συνδυασμού μας".
Σημείωσε ο Φ. Δημητριάδης ότι όλα έγιναν όπως προβλέπει ο νόμος και ότι τζάμπα χαίρονται όσοι έχουν επενδύσει στην ιστορία αυτή.
Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας σημείωσε ότι αυτή η ιστορία έρχεται από τη μειοψηφία ως αντιπερισπασμός για να καλυφθούν μια σειρά θεμάτων δικής της ευθύνης όπως η μη απόδοση ΦΠΑ στη ΔΕΥΑ που είναι ποινικό αδίκημα, διάφορα έργα που είναι είτε χωρίς πιστοποίηση είτε έγιναν με παράτυπο τρόπο.
Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου κράτησε χαμηλά τους τόνους λέγοντας ότι δεν είχε σκοπό η παράταξή του να θέσει το θέμα του υδατόπυργου γιατί δεν έχει στα χέρια της την έκθεση ελέγχου (πόρισμα) διαχωρίζοντας τη θέση του και της παράταξης λέγοντας "δε ξέρω αν το έχει καποιος σύμβουλος αλλά η παράταξη, εμείς δεν το έχουμε". Διαχώρισε τη θέση του δηλαδή από σύμβουλο της παράταξης που το έχει; Διαχώρισε τη θέση του γενικώς γιατί έχει αντιληφθεί ότι η αυτή η τακτική που ακολουθεί είναι αδιέξοδη;
Πάντως, στο τέλος ο κ. Γκιόνογλου έβγαλε και γέλιο σχολιάζοντας ότι "πιθανόν να τους παραπλανήσατε δήμαρχε και πήρατε τέτοια απόφαση" αναγκάζοντας τον Δημητριάδη να πει ειρωνικά "αν κατάφερα να παραπλανήσω το συμβούλιο, τη δημαρχιακή και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας τότε κακώς είμαι ακόμα δήμαρχος".
Άνθρακες ο θησαυρός, σχολίασε ο δήμαρχος και αυτή η θέση βρήκε απόλυτα θετική ανταπόκριση στους πολυπληθείς θεατές της συνεδρίασης που σχολίαζαν τα γεγονότα με σκωπτικό τρόπο για ορισμένους κήνσορες που επιχειρούν να ερμηνεύσουν έναν ρόλο ενώ στερούνται αντικειμενικών προσόντων και προκαλούν γέλιο.

Επίσης στο συμβούλιο αναφέρθηκε το θέμα της ποινής που επέβαλε το εφετείο στον τέως δήμαρχο Μελίκης Κ. Καρέλη και τον σύμβουλο της πλειοψηφίας Θ. Τσιφόπουλο ύψους 15 μηνών για παρέμβασή τους στον Αλιάκμονα.
Μεγάλη συζήτηση έγινε για τον γαμπρό του Ισ. Χαλκίδη Κ. Παυλόπουλο που ως μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Μελίκης εργάζονταν στην επιχείρηση και τέθηκε θέμα παραποίησης και πλαστογραφίας ενός πρακτικού με το οποίο υποτίθεται μετατράπηκε η σύμβασή του σε αορίστου χρόνου.
Δραματική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Γ. Τζίλα που αναφέρθηκε σε ποινικές ευθύνες που θα προκύψουν από τον έλεγχο που διενεργεί το ΠΕΚ!

Για όλα τα παραπάνω καθώς επίσης και για τα υπόλοιπα θέματα θα ανεβάσω βίντεο με τις τοποθετήσεις των συμβούλων και του δημάρχου.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε, μπορείς να ξεγελάς πολλούς για πολύ καιρό, δεν μπορείς όμως να ξεγελάς όλους για πάντα!!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς τον τίτλο αυτό είχε βάλει το 2006 η Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ σε κάποια καταγγελία που είχε γίνει εκείνη την εποχή, για το έργο τις επέκτασης τις αποχέτευσης, όμως τώρα ενεργείτε προανάκριση από την Εισαγγελία!! Γιαυτό μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα, γιατί θα εκπλαγείτε!! Και για τους πρώην, και για τους νύν.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Απιστευτα πραγματα καταγγελθηκαν για την λειτουργια των πρωην Δημων. Τα μισα να ειναι αληθεια αν ήμασταν σοβαρη χωρα καποιοι θα ηταν φυλακη.

cocos21 είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑς ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΓΝΩΜΙΚΟ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΚΑΠΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ..........ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αχ Δήμαρχε, το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο Λιολιόπουλε, είναι θετικό που άρχισες να δέχεσαι κάποια πράματα που μέχρι χθες τα επέρριπτες. Δεν είναι τα μισά είναι ΟΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ και θα το διαπιστώσεις πολύ σύντομα!! Δυστυχώς το νομικό πλαίσιο είναι τέτοιο που για όποια παράβαση η όποια Δημοτική αρχή δεν μπορεί να εκπέσει από την διοίκηση, όμως τα πράγματα τώρα άλλαξαν, και δεν μπορεί να συνεχισθεί το πάρτι του κάθε Δημάρχου. Υπομονή και σε πολύ λίγο καιρό θα έχεις και απτά στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν αυτά που σου λέω.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Θα χαρω πολυ να πανε φυλακη οσοι εγκληματισαν αλλα και οσοι εκαναν αποδοχη προϊόντων εγκληματος.. ( π.χ.. τα πενηντάρικα μαζί με το ψηφοδέλτιο....) Δυστυχώς όμως μεχρι στιγμης δεν υπαρχει σοβαρο στοχειο ενοχης για κανεναν ουτε για αυτα που καταγγελει μερος της αντιπολητευσης, ουτε για αυτα που καταγγελει ο Δημαρχος. Ελπιζω να υπαρξουν σοβαροτερες αποδειξεις συντομα.
Ειναι πολλοι οι λογοι για τους οποιους δεν ειμαι αισιοδοξος. Παρτε παραδειγμα στο ποταμι. Εγινε καταλήστευση δημοσιας περιουσιας αλλα ο Καρελης τιμωρηθηκε για μια πραξη που εκανε για καλο μας !

Ανώνυμος είπε...

Καημένε Αθανασόπουλε τι σούμελε να πάθεις, και από τον κακό σου σύμβουλο, την θέση σου να χάσεις.