Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑΝ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΟΜΙΛΙΑ ΜΙΚΗ

Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, παρά την απαγόρευση του δήμου, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπερ του Μίκη Θεοδωράκη. Δεκάδες ελληνικές σημαίες κρατούν οι συγκεντρωμένοι που αποθεώνουν τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας όλοι μαζί με μία φωνή "όχι" στο νέο Μνημόνιο.
"Κλέφτες-κλέφτες", "Πάρτε ο Μνημόνιο και μπρος. Ουστ", φωναζουν ρυθμικά οι χιλιάδες "αγανακτισμένοι" στη Θεσσαλονίκη..."Έλληνες Βουλευτές, Αρνηθείτε να πείτε ναι σ’ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας", τόνισε ο Μ. Θεοδωράκης.
Λίγο αργότερα υπογράμμισε: "Πιθανώς να έχω αλτσχάιμερ -όπως ισχυρίζονται μερικοί- και γι’ αυτό ίσως νοιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοί είναι οι αληθινοί Έλληνες".

Ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει με "ταχυδακτυλουργό" τον Γιώργο Παπανδρέου τονίζοντας ότι "κατάφερε να αναποδογυρίσει όλες τις αξίες, δηλαδή να παρουσιάζει την Τρόικα ως ελευθερία και το Μνημόνιο ως λύτρωση".

Μετά τον Μίκυ Θεοδωράκη τον λόγο πήραν και οι Κώστας Ζουράρις και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Νότης Μαριάς και Νίκος Παρασκευόπουλος. Παρόντες ήταν και οι Βούλα Πατουλίδου, Στέλιος Παπαθεμελής, Πόπη Μοσκώφ και Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος έδωσε και συναυλία.
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: