Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΙΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ

Λάβαμε μια επιστολή ενός από τους αγανακτισμένους στην πλατεία της Νάουσας. Περιγράφει το βίωμα αλλά και τις προσδοκίες του από αυτή την πρώτη μέρα συγκέντρωσης στην πλατεία.

Ένα τελείως χύμα πράγμα η συγκέντρωση των " Αγανακτισμένων πολιτών" τη Δευτέρα στην Πλατεία της Νάουσας. Με όλα τα καλά και τα κακά που αυτό σημαίνει. Και μάζεψε αρκετές δεκάδες πολιτών. Ψάχναμε αυτούς που μας κάλεσαν για να μας πουν "και τώρα, τι?"
Άσχετα από αυτό, μας δόθηκε το περιθώριο, πάλι έτσι χύμα, στο τέλος να βρεθούμε,....
όσοι παραμείναμε στην Πλατεία, και να κάνουμε μια πρώτη κουβέντα. Το ζητούμενο είναι αυτή η υπόθεση να ανοιχτεί, να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων αυτού του δήμου και κυρίως των "χωρίς σπίτι, χωρίς δουλειά, χωρίς σύνταξη, χωρίς φόβο" όπως αυτοπεριγραφηκαν οι συγκεντρωμένοι της Πλατείας Πουέρτα δε Σολ της Μαδρίτης. Να έρθουν οι άνεργοι, οι φτωχοί, αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι και το ρεύμα, αυτοί που στριμώχνονται στα συσσίτια. Η νεολαία που την αφήνουν χωρίς δικαίωμα στη μόρφωση, στη δημιουργικότητα και στη δημιουργία οικογένειας, οι μαθητές και οι φοιτητές που κλείνουν τα σχολεία και οι σχολές τους. Οι ασθενείς που δεν μπορούν να πληρώσουν τη γιατρειά τους. Οι μάνες, οι γονείς που σκέπτονται το μέλλον των παιδιών τους, οι φαλιρισμένοι έμποροι, οι απολυμένοι εργάτες, οι εργαζόμενοι που τους εκμεταλλεύονται και τους εξευτελίζουν, οι δημόσιοι υπάλληλοι που συνεχώς τους κόβουν το μισθό, οι αγρότες με την κατεστραμμένη παραγωγή,οι συνταξιούχοι. Όλοι και όλες, Έλληνες και μετανάστες που έχουμε τα ίδια , καυτά προβλήματα. Σε ένα διάλογο ελεύθερο, ισότιμο, δημοκρατικό. Χωρίς φέσια αλλά και χωρίς απωθητικές προκαταλήψεις. Διότι το ζητούμενο δεν είναι να απαιτήσουμε από τον άλλο να αρνηθεί την ταυτότητα του που έτσι κι αλλιώς καθένας και καθεμιά μας έχουμε, αλλά με αλληλοσεβασμό να αγανακτήσουμε, να συζητήσουμε, να δράσουμε. ΜΑΖΙ!
Τα ξαναλέμε την Τέταρτη ώρα 7 μ.μ. στην Πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: