Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Π.Ε. Ν.Ημαθίας: Το Ολοήμερο Σχολείο στην Προκρούστεια κλίνη

Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδειξε το ανάλγητο πρόσωπό της, προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας, αφού με τις αποφάσεις της σέρνει κατά συρροή στην Προκρούστεια κλίνη της καταστροφικής επιλογής του μνημονίου τη δημόσια εκπαίδευση.....
Αφού πρώτα περιέκοψε δραματικά την επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών οδηγώντας τις σχολικές μονάδες σε οικονομική ασφυξία, αφού για το «καλό» των μαθητών κατάργησε – συγχώνευσε τεράστιο αριθμό σχολικών μονάδων, έρχεται σήμερα να αιφνιδιάσει καλοκαιριάτικα καταργώντας στην ουσία τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του Ολοήμερου Σχολείου. Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα εφαρμόζεται μόνο στα 6/θέσια και άνω δημοτικά Σχολεία και θα εγγράφονται και θα φοιτούν σε αυτό μόνο οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι. Έτσι, με αυτή την απόφαση καταργείται το ολοήμερο σχολείο σε όλα τα μικρά σχολεία και αποκτά το χαρακτήρα του «παιδοφυλακτηρίου», ενώ παράλληλα «θυσιάζονται» οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στο βωμό της «εξοικονόμησης» πόρων.
Και σαν να μην έφτανε αυτό η κ. Διαμαντοπούλου προκαλεί νέα αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς με τις πρόσφατες αποφάσεις της για της δεύτερη ξένη γλώσσα, αφού από τη νέα σχολική χρονιά σε κάθε δημοτικό θα διδάσκεται μία δεύτερη ξένη γλώσσα, στερώντας έτσι από μαθητές και γονείς το δικαίωμα της επιλογής που είχαν έως τώρα.
Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας επιδεικνύει μια αλαζονική και φασίζουσα συμπεριφορά στέλνοντας φιρμάνια μέσα στον Ιούνιο, προφανώς καθόλου τυχαία .
Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση καταδικάζει και καταγγέλλει στα μάτια της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας την Υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τόσο για τις κατά συρροήν καταστροφικές για τη δημόσια εκπαίδευση αποφάσεις της όσο και και για την αλαζονεία, τον αυταρχισμό και το φασισμό με τον οποίο εκδηλώνεται η πιο βάρβαρη επίθεση στο δημόσιο σχολείο.

Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Π.Ε. Ν.Ημαθίας
http://anexarththekimathias.blogspot.com
anexarththekpaideutikhkinhsh@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: