Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Την αποτελεσματικότητα των κινητοποιήσεων των «αγανακτισμένων» αμφισβήτησε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ. «Δεν φοβούνται τα κινήματα της πλατείας όσο και αν σε αυτά συμμετέχουν μάζες, κόσμος με διάθεση πραγματικά να διεκδικήσει κάποια αλλαγή - αν κι εδώ είναι λίγο θολά τα πράγματα, τι θέλει ο καθένας», είπε...Πρόσθεσε ότι εκείνο που φοβούνται όσοι βρίσκονται απέναντι στους πολίτες είναι "η ταξική πάλη, η πάλη στους τόπους δουλειάς". Όπως διευκρίνισε, "δεν τους νοιάζει, εφόσον στα εργοστάσια οι εργάτες υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, δέχονται να υπογράφουν ότι παίρνουν πλαστό εισόδημα, δέχονται να κάνουν υπερωρίες χωρίς αμοιβή. Αυτό θέλουν και σου λένε: Πήγαινε σε μια πλατεία να εκτονωθείς. Θα πας μια μέρα, δυο, τρεις, ένα μήνα, θα κουραστείς".

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι το κόμμα δεν υποτιμά τις πλατείες -"κι εμείς κάνουμε κεντρικές κινητοποιήσεις", είπε-, αλλά πρόσθεσε ότι ο αγώνας δεν μπορεί να μείνει εκεί. "Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, δεν είναι απλώς ένα κίνημα, χρειάζεται ένα κίνημα αποτελεσματικό, γιατί πολύ εύκολα, όταν διαψευστούν οι ελπίδες, τις διαδέχεται η απογοήτευση", τόνισε.

Εν τω μεταξύ, το γραφείο τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση, στη Ν.Δ. και στο ΛΑΟΣ για τους "χωρίς αιδώ" σχεδιασμούς περικοπής επιδομάτων και μισθών για τους νέους.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: