Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 3ΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Ξεκινάνε σήμερα οι Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη, στο χώρο του "Πάρκου των σκύλων" (4ο Πάρκο Ν. Παραλίας).
που διοργανώνουν η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και το Νέο Αριστερό Ρεύμα. Το τριήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει πολιτικές- πολιτιστικές εκδηλώσειςσυζητήσεις, εκδηλώσεις,....
θεματικά περίπτερα, συναυλίες, workshop και ως κεντρικό του σύνθημα έχει "Στα αδιέξοδα του καπιταλισμού μόνος δρόμος η αντικαπιταλιστική ανατροπή!"
Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει:

στις 18:30 συζήτηση με θέμα: "Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον, Έρευνα: "όλα για το κεφάλαιο" ή πάλη για την κοινωνικοποίηση των δημοσιών αγαθών;"
Ομιλητές είναι ο Δημ. Καλιαμπάκος, Καθηγητής στο τμήμα Μεταλλειολόγων του ΕΜΠ, ο Παναγιώτης Σωτήρης, Πανεπιστημιακός και μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αλέκος Παπασπυρίδης, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ και ο Μάρκος Κλωνιζάκης, γιατρός και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος- ΟΕΝΓΕ.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται στις 21:30 με συναυλίες με 2 παράλληλες μουσικές σκηνές. Στην πρώτη σκηνή θα εμφανιστούν οι Bandista, οι Mode Plagal και οι Υannies. Οι Bandista από την Κωνσταντινούπολη, είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα συγκροτήματα της Τουρκίας. Μουσικά κινούνται στο χώρο του folk rock και της world με πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και διασκευές. Οι Mode Plagal συνδυάζουν τους ήχους της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με στοιχεία της jazz και του funk, ενώ οι Yannies μας υπόσχονται μια interactive παράσταση με εμπνευσμένες διασκευές και όχι μόνο. Στην 2η σκηνή θα εμφανιστούν οι Δάρνακες με τη gypsy balkan post punk μουσική τους, μαθητικά συγκροτήματα και θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι.

Στο χώρο θα λειτουργούν και τις τρεις μέρες: Ταβέρνα-bar, Βιβλιοπωλείο, Παιδότοπος, juggling, προβολές, θεματικά περίπτερα, workshop, εκθέσεις φωτογραφίες και εικαστικών δημιουργιών …

http://anaireseis.wordpress.com/υ.γ.Το φεστιβάλ των Αναιρέσεων είναι αφιερωμένο στον αγωνιστή και σύντροφό Τάσο Κοζανιτά που μας έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα την Τετάρτης που μας πέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: