Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2ης ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Σεμινάριο πρωτογενούς πρόληψης πραγματοποιήθηκε για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας στη Βέροια από το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Ημαθίας “Πρόσβαση”. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώθηκε στα πλαίσια του σχεδίου δράσης με θέμα τις εξαρτήσεις που υλοποιούν οι...εκπαιδευόμενοι του Β΄ Κύκλου Σπουδών στον Επιστημονικό Γραμματισμό και τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας.
Η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Τσολάκη Χριστίνα και τα Στελέχοι Πρόληψης Γεωργιάδου Σεβαστή-Κοινωνική Λειτουργός, Μπασιούρη Φανή-Ψυχολόγος και η Αγγελική Μπολέκη-Ψυχολόγος, μίλησαν στους εκπαιδευόμενους για τον ορισμό της Πρόληψης, τους στόχους της Πρωτογενούς Πρόληψης, την αυτοεκτίμηση, την επικοινωνία, την υπευθυνότητα, την αναγνώριση και έκφραση των συναισθημάτων, τη διαχείριση των συγκρούσεων, τη λήψη αποφάσεων και τις αξίες. Παρουσίασαν το έργο του Κέντρου Πρόληψης και ανέλυσαν τους παράγοντες που οδηγούν στη χρήση ουσιών και την εξάρτηση, τα στάδια της χρήσης και τα προγράμματα απεξάρτησης που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση όπου όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους και τις φοβίες τους για τις εξαρτήσεις. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε βιωματική άσκηση όπου οι εκπαιδευόμενοι αποτύπωσαν σε κόλλες χαρτιού τα συναισθήματα τους, αλλά και διάφορα μηνύματα για την πρόληψη και την αποστροφή στις εξαρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: