Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΔΩΡΕΑΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ INTERNET ΣΤΑ ΡΙΖΩΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των αναμεταδοτών-πομπών και τέθηκε ήδη σε λειτουργία το σύστημα παροχής δωρεάν ασύρματου internet για τους κατοίκους των Ριζωμάτων.
Το δίκτυο θα επεκταθεί σύντομα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μακεδονίδος .
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαικό Πρόγραμμα BLEUMED της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III B MEDOCC, προϋπολογισμού 258.000 Ευρώ, το οποίο συμβάλλει στη διάδοση των νέων τεχνολογιών και στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και υλοποιήθηκε στους Δήμους Μακεδονίδος ,Σκύρου, Θουρίας Μεσηνίας και Γαστούνης Ηλίας.
Μέσω της υλοποίησης του έργου στο Δήμο Μακεδονίδος, προβλέπεται να καταπολεμη­θεί η «περιθωριοποίηση» των απομακρυσμένων περιοχών όσον αφορά στις νέες τεχνολο­γίες, να εκσυγχρονιστούν οι υπηρεσίες του Δήμου και να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
Σκοπός του έργου, σε συνδυασμό με το αντίστοιχο πρόγραμμα της ΤΕΔΚ Ν. Ημαθίας, είναι η παροχή ασύρμα­της και υψηλών ταχυτήτων σύνδεσης χρηστών με το διαδίκτυο. Με την ολοκλήρωση του έργου οι χρήστες διαδικτύου στις παραπάνω περιο­χές θα μπορούν εντός της περιοχής κάλυψης της ασύρ­ματης πρόσβασης να αξιοποι­ούν υπηρεσίες που σχετίζονται με το διαδίκτυο, όπως είναι: πλοήγηση σε ιστοσελίδες, «φόρτωση» αρχείων, ανάγνω­ση ηλεκτρονικής αλληλογρα­φίας κ.ά., με μηδαμινό κόστος και χωρίς καταβολή αντιτίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: