Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

-Η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας κατασκευάζει τις παροχές, ο εργολάβος «τεστάρει» το δίκτυο
Το διάστημα αυτό η ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας εκτός των άλλων εργασιών που έχει δρομολογήσει υλοποιεί ένα μεγάλο έργο, παράλληλο θα λέγαμε αυτού της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης που βρίσκεται στην τελική του φάση.
Η επιχείρηση προχωρά ανεξάρτητα και κατασκευάζει τις παροχές παράλληλα με έναν δορυφορικό αγωγό στο χώρο όπου έγινε το νέο δίκτυο και μαζί κατασκευάζει και φρεάτια ώστε να υπάρχει η άμεση δυνατότητα στα σπίτια ή τις οικοδομές να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης όταν αυτό λειτουργήσει.
Το κόστος του έργου αυτού ανέρχεται σε 600 χιλιάδες ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από την επιχείρηση η οποία θα εισπράξει ένα αντίστοιχο ποσό από το τέλος σύνδεσης των οικιών με το δίκτυο ενώ φυσιολογικά θα έπρεπε τα χρήματα αυτά να μπουν στο ταμείο της. Ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για ένα αυτοχρηματοδοτούμενο έργο το οποίο ελαφρύνει τις τσέπες των μελλοντικών χρηστών του δικτύου.
Ως σήμερα τα συνεργεία που κάνουν αυτό το έργο έχουν καλύψει το 1/5 του συνολικού έργου. Επίσης πρέπει να πούμε ότι ο κατασκευαστής που κάνει το δίκτυο αποχέτευσης ήδη άρχισε να τεστάρει το δίκτυο με αέρα και οι πρώτες δοκιμές ήταν απολύτως επιτυχημένες, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας Κ. Ναλμπάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: