Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΑ


12 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή και Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, της ηγετικής μορφής που σφράγισε την πολιτική σκηνή το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα. Ήταν Κυριακή, 23 Ιούνη του 1996, που αυτός ο κορυφαίος πολιτικός ηγέτης και οραματιστής, που κυριάρχησε επί 35 χρόνια στη νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας, άφηνε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στην Εκάλη.
Ο Ανδρέας του Ανένδοτου, του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, άλλαξε τη ροή των πολιτικών πραγμάτων της χώρας. Έδωσε νόημα και αξία στις αρχές του σοσιαλισμού και με τη μεγάλη Αλλαγή του 1981 άνοιξε διάπλατους τους ορίζοντες για να γίνουν πράξη τα συνθήματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης. Κατοχύρωσε την αυτόνομη φωνή της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και αναβάθμισε τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ένωσε τους Έλληνες, με κορυφαία συμβολική πράξη για την εθνική συμφιλίωση την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης. Ενέπνευσε τη νέα γενιά. Έβαλε τα θεμέλια για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Εδραίωσε το κοινωνικό κράτος, την ισότητα των δύο φύλων. Πάλεψε για τα περήφανα γερατειά. Έδωσε νόημα στις λέξεις κοινωνική ευαισθησία, κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη.
Πάνω απ’ όλα όμως ήταν ανυποχώρητος πατριώτης και μάχιμος ειρηνιστής. Το σύνθημά του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» άγγιξε και αγγίζει τις ψυχές όλων των απανταχού Ελλήνων, έδωσε την εθνική αυτοπεποίθηση στη χώρα, στο λαό, στον Έλληνα πολίτη, που επί δεκαετίες βίωνε την πολιτική του της εξάρτησης.
Η τεράστια εθνική, κοινωνική και πολιτική του συνεισφορά στην Ελλάδα και τον Λαό θα μείνει για πάντα καταγραμμένη στη νεώτερη ιστορία της χώρας. Η παρουσία του στο διεθνή και ευρωπαϊκό χώρο, ήταν καθοριστική. Κι αυτή αποτελεί μια από τις μεγάλες παρακαταθήκες του. Μια παρακαταθήκη την οποία σεβόμαστε την οποία υπηρετούμε
Θα υπάρχει πάντα στην ψυχή μας, στη σκέψη μας, στην καρδιά μας και αυτή η παρουσία του θα μας συνοδεύει πάντα. Είναι σύμβολο και μύθος που ποτέ δε θα μας εγκαταλείψει!
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: