Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Νομαρχία Ημαθίας σε συνεργασία με όλους τους δήμους του Νομού και η οποία αφορά στην οργανωμένη δικτύωση με ηλεκτρονικό τρόπο της καταγραφής ανέργων Ημαθιωτών και παράλληλα τις καθημερινές ή εποχιακές ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό.
Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται στο προσκήνιο με τη μορφή του επείγοντος αφού ο Κ. Καραπαναγιωτίδης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει αυτό το εγχείρημα δεδομένου ότι είναι βαθύς γνώστης της αγοράς και των αναγκών της και παράλληλα της μεγάλης ζήτησης δουλειάς από ανέργους νέους ή και μεγαλύτερους που απευθύνονται στο γραφείο του.
Η Νομαρχία με τους 12 δήμους θα προχωρήσουν στην ίδρυση μιας τράπεζας δεδομένων που θα περιλαμβάνει όλους τους ενδιαφερόμενους άνεργους με τα βιογραφικά τους. Επίσης στην τράπεζα δεδομένων θα καταχωρούνται διαρκώς οι επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζόμενους και από κει θα βρίσκουν ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις πρόσληψης. Ωστόσο, θα διαφυλάσσονται τα προσωπικά στοιχεία των ανέργων αφού οι επιχειρήσεις αυτό που θα βλέπουν θα είναι ένας κωδικός και τίποτα περισσότερο.
Ο Νομάρχης και ο γεν. γραμματέας της Ν.Α Ημαθίας Στ. Γιαβανναρτζής ενημέρωσαν σήμερα το μεσημέρι τον δήμαρχο Αντιγονιδών Γρ. Στεργιόπολο, τους αντιδημάρχους Αλεξάνδρειας και Πλατέος Ν. Ανεσίδη και Σ. Ανδρονίδη αντίστοιχα, τον πρόεδρο της ΕΔΑΝΑΛ Β. Μιχαλακάκη και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μακεδονίδος. Άπαντες συμφώνησαν στην πρόταση του Νομάρχη και αναμένεται με πλήρη βεβαιότητα ότι θα μετάσχουν όλοι οι δήμοι στην προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: