Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Η ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΩΝ.-Δεν περιμένουμε λύσεις από τις εκλογές αν ο λαός δεν καταδικάσει ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Στην Ημαθία βρίσκεται χτες και σήμερα η Γ.Γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 90 χρόνων του ΚΚΕ. Το βράδυ του Σαββάτου παραβρέθηκε στη Νάουσα στην εκδήλωση προς τιμήν του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Γιώργου Βουτηρά που δολοφονήθηκε τον Απρίλη του 1946. Σήμερα Κυριακή (29/6) θα δώσει το «παρών» στο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας.
Η Γ.Γ του ΚΚΕ το Σάββατο συναντήθηκε με παραγωγούς, εποχικούς εργαζομένους, προέδρους συνεταιρισμών, τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βέροιας είχε το Σάββατο (28/6) το πρωί στο διαλογητήριο της ΕΑΣ Βέροιας στον Άγιο Γεώργιο η Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κ. Παπαρήγα ενημερώθηκε για τα προβλήματα του ροδακίνου αλλά και αυτά των εποχικά εργαζομένων στον χώρο.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε αμέσως μετά στη Βέροια τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, οι αγρότες αλλά και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την συνεχή 90χρονη εμπειρία του ΚΚΕ, εξέφρασε την συμπαράσταση στους εποχικά εργαζόμενους τονίζοντας ότι οι ανάγκες τους δεν είναι εποχικές και κατά συνέπεια δικαιούνται πλήρη απασχόληση και ασφάλιση αλλά και στους μικρούς αγρότες σημειώνοντας ότι για άλλη μια χρονιά βρίσκονται στο έλεος του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων τους.
Διέξοδος κατά την ΓΓ του ΚΚΕ είναι η ενίσχυση του κόμματος στις εκλογές και παράλληλα να αναπτυχθεί ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο εργατών- αγροτών ώστε να κερδίσουν, να κατακτήσουν τα δικαιώματά τους που σήμερα πλήττονται βάναυσα.
Έκανε, ακολούθως, αναφορά στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι δεν πρόκειται να λύσουν τίποτα αλλά δεν μπορεί να τις αποκλείσει δεδομένου ότι οι έχοντες τη δυνατότητα προσφυγής στην κάλπη λειτουργούν με βάση τις δημοσκοπήσεις και ως εκ τούτου περιμένουν να έρθει η κατάλληλη ευκαιρία για να πιάσουν κοροΐδο το λαό ακόμα μια φορά, είπε χαρακτηριστικά.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
Για το θέμα της επικαιρότητας, αυτό του πολιτικού χρήματος της Siemens είπε ότι είναι σοβαρό θέμα πλην όμως άπαντες γνωρίζουν ότι οι καπιταλιστές έδιναν χρήματα στα δυο κόμματα εξουσίας και θα συνεχίσουν να δίνουν. «Τα σκάνδαλα θα τα χωνέψει το σύστημα» είπε και συνέχισε «Αυτό που πρέπει να αναδειχτεί είναι η ακρίβεια, η ανεργία πηγαίνοντας σε εκλογές και όχι τα σκάνδαλα».
Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα είπε ότι «οι μίζες σήμερα είναι νόμιμες, τις καταχωρούν στα βιβλία τους οι επιχειρήσεις που τις δίνουν ως έξοδα. Αυτοί που τα έπαιρναν εξυπηρετούσαν τις επιχειρήσεις με κρατικά συμβόλαια. Θέλουμε να βγουν όλα στο φως»
Η κ. Παπαρήγα απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας μας «πως προσεγγίζει πολιτικά το ΚΚΕ τα δημοσκοπικά ευρήματα που ενώ δείχνουν απαξίωση και καθήλωση τις δύναμης των δυο κομμάτων εξουσίας η δύναμη του ΚΚΕ παραμένει στο 7-7,5%».
Η γ.γ του ΚΚΕ είπε: «Δεν αρκεί η απαξίωση των κομμάτων της εξουσίας για να ανατραπεί το σύστημα αν δεν υιοθετήσει ο λαός μια εναλλακτική πρόταση και την υποστηρίξει. Δεν έχει αποφασίσει ακόμα ο λαός να κάνει άλλη επιλογή, όμως εμείς είμαστε αισιόδοξοι, δεν χάσαμε την εμπιστοσύνη μας στο λαό και την εργατική τάξη. Πιστεύουμε στον ελληνικό λαό και όταν θα ξεπεράσει τις αυταπάτες και τις φοβίες του θα κάνει το σωστό. Εμάς, δεν μας πιάνει κανένα άγχος και ούτε προσπαθούμε να ενταχθούμε στα σενάρια που διακινούνται και αναφέρονται σε κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές λύσεις. Εμείς παραμένουμε στην αντιπολίτευση όσο εκεί βρίσκεται και ο λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια: