Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Σήμερα αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή οι αγρότες για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, μετά τις άκαρπες επαφές που είχαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Οι αγρότες στο μπλόκο της...
Νίκαιας επιμένουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους που λένε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση τους. Επιμένουν και στην αποφασιστικότητα για την δικαίωση του αγώνα τους, όπως κατέδειξαν και σήμερα το μεσημέρι με το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στον κόμβο της Νίκαιας, όποτε και διακόπηκε η κυκλοφορία επί της ΠΑΘΕ για μιάμιση περίπου ώρα.

Γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται και στα μπλόκα που έχουν στήσει οι αγρότες σε διάφορες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών.

Την Παρασκευή οι αγρότες της Μαυροθάλασσας Σερρών προχωρούν σε κινητοποιήσεις στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό όπου δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες της Μεσσηνίας απέκλεισαν το πρωί το κτίριο όπου στεγάζεται η εφορία Καλαμάτας.
Οι αγρότες, οι οποίοι δεν επέτρεπαν σε κανέναν την είσοδο στο κτίριο, κράτησαν σε αποκλεισμό τη ΔΟΥ Καλαμάτας, που εξυπηρετεί όλη τη Μεσσηνία, έως τη 1.30 μετά το μεσημέρι, όποτε αποχώρησαν και πήγαν στον κόμβο Ασπροχώματος επί της εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης, και πραγματοποίησαν για λίγη ώρα συμβολική κατάληψη της εθνικής οδού και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Εν τω μεταξύ οι αγροτοκτηνοτρόφοι παραμένουν στα δύο μπλόκα της Αργολίδας, στο μπλόκο του Αρδάμη επί της εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης, στα τρία μπλόκα της Μεσσηνίας, στο Βασιλοπόταμο Λακωνίας και από σήμερα υπάρχει ένα ακόμα μπλόκο στη Λακωνία, στον δρόμο Ασωπού - Παπαδιανίκων.

Τέλος, σημειώνεται ότι χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Αργολίδας μεταξύ αγροτών και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων του νομού, για τον συντονισμό της δράσης τους ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και την οργάνωση παναργολικού συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία του Άργους την προσεχή Δευτέρα.

πηγή: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: