Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ- Σνακς με βασικό συστατικό τη μαριχουάνα στο Κολοράντο!

Δεκάδες καταστήματα στο Κολοράντο έχουν ανοίξει τις πόρτες τους και περιμένουν κατοίκους και τουρίστες για να πουλήσουν και νόμιμα πλέον μαριχουάνα. Οι πωλητές βέβαια προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα... Θέλοντας να δώσουν μεγαλύτερη «απόλαυση» στους καταναλωτές της ναρκωτικής ουσίας, δοκιμάζουν να την συμπεριλάβουν ως «υλικό» σε διάφορες συνταγές και σνακς.

Έτσι λοιπόν, μετά την...
ιστορική αλλαγή στη νομοθεσία των φαρμάκων και τη  νομιμοποίηση της μαριχουάνας - σε μικρές ποσότητες και για ψυχαγωγική χρήση, όπως προβλέπεται και με το αλκοόλ -, τα πράγματα για τους πωλητές «απελευθερώθηκαν» δίνοντάς τους την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη ναρκωτική ουσία και με τους καταναλωτές να τη «γεύονται» χωρίς καμία ενοχή.
Ωστόσο, όπως δημοσιεύουν οι «New York Times», η επικρατούσα κατάσταση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κυρίως από τους γονείς, καθώς ελλοχεύει κινδύνους και για τους έφηβους. Και ο λόγος απλός: Ένας ανήλικος αγοράζοντας μπισκότα, σοκολάτες , χυμό ή οποιοδήποτε άλλη λιχουδιά που περιέχει μαριχουάνα καταναλώνει τη ναρκωτική ουσία και κατά κάποιο τρόπο γίνεται «χρήστης» της μαριχουάνας.

Οι κανονισμοί που αφορούν στο μέτρο και στον τρόπο που πλέον χρησιμοποιείται η μαριχουάνα, δεν είναι αρκετά αυστηροί με αποτέλεσμα τα ανήλικα παιδιά να μένουν απροστάτευτα, λένε οι επικριτές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο, φαίνεται πως δεν πιστεύει ότι με τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας μπορεί να προκληθεί «κακό», αφού σε πρόσφατη δήλωσή του στο περιοδικό «New Yorker» είχε εκφράσει την άποψη ότι η ουσία δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ. Μάλιστα είχε αναφέρει ότι η νομιμοποίηση της μαριχουάνας  στις πολιτείες του Κολοράντο και Ουάσιγκτον ήταν ένα σημαντικό «πείραμα». Επιπλέον τάχθηκε υπέρ της ηπιότερης ποινικής αντιμετώπισης των χρηστών μαριχουάνας λέγοντας ότι «δεν πρέπει να κλείνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη φυλακή τους ανήλικους ή τους ατομικούς χρήστες όταν αυτοί που συνέταξαν τους σχετικούς νόμους, έχουν καπνίσει στο παρελθόν μαριχουάνα». Βέβαια ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί σωστή τη χρήση μαριχουάνας, παρόλα αυτά σε ευρύτερο πλαίσιο αυτό το ναρκωτικό δεν είναι πια τόσο κοινωνικά κατακριτέο όσο στο παρελθόν.


Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις γι΄ αυτό και στη συνέχεια αναγκάστηκε να κάνει «κωλοτούμπα» και δια στόματος του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ανέφερε ότι επιθυμεί η χρήση της μαριχουάνας να παραμείνει παράνομη βάσει του ομοσπονδιακού νόμου, τονίζοντας ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται ακέραια για όλους.

ProtoThema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: