Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ναζιστικά σύμβολα σε αμερικανικό video για την Ουκρανία

Το video αποτελείται από μια μίνι συνέντευξη μιας νεαρής Ουκρανής που καλεί τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει τους διαδηλωτές απέναντι στην «βάρβαρη», «δικτατορία» της ουκρανικής κυβέρνησης.

Το πρόβλημα στο συγκεκριμένο video είναι ότι στο 0:51 εμφανίζεται και ένας οπαδός του...
νεοφασιστικού κόμματος Svoboda με το πρώτο σήμα της οργάνωσής του – μια παραλλαγή του ναζιστικού συμβόλου wolfsangel

To 2003 το Svoboda αναγκάστηκε να αλλάξει το ναζιστικό έμβλημά του το οποίο συνέχισε να χρησιμοποιεί το στρατιωτικό του σκέλος με τίτλο “Πατριώτες της Ουκρανίας”.

Προφανώς αρκετές από τις κατηγορίες που εξαπολύει η νεαρή Ουκρανή για τον αυταρχισμό και τη διαφθορά της σημερινής κυβέρνησης είναι απόλυτα δικαιολογημένες και εξηγούν το μεγάλο αριθμό των διαδηλωτών στους δρόμους του Κιέβου.

Η παρουσία όμως νεοφασιστικών στοιχείων τα οποία μάλιστα συνεργάζονται ανοιχτά με την Ουάσινγκτον και το Βερολίνο δεν μπορεί να ενισχύεται από δήθεν αμερόληπτα video.

Την επόμενη φορά οι Αμερικανοί σκηνοθέτες θα πρέπει να είναι λίγο πιο προσεκτικοί με τα προπαγανδιστικά μηνύματά τους.
Ανανέωση: Μια πιο προσεκτική ματιά στους συνεργάτες του σκηνοθέτη Ben Moses φέρνει στο φως πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την χρηματοδότηση της παραγωγής. 

Ως εμπνευστής και παραγωγός λοιπόν παρουσιάζεται ο Larry Diamond, ο οποίος έχει εργαστεί για το Hoover Institution, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την Παγκόσμια Τράπεζα  αλλά και το National Endowment for Democracy, το οποίο χρηματοδοτείται από το αμερικανικό Κογκρέσσο.





Περισσότερα όμως για όλα αυτά στο Infowar της επόμενης εβδομάδας…

http://info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: