Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Π. Κωνσταντίνου: Ήταν τιμή μου που είχα μετανάστες στο ψηφοδέλτιο για το Δήμο της Αθήνας. Είναι ντροπή στο Σαμαρά να το στερεί για να παίξει ρατσιστικά παιχνίδια.

Δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ

 Ο αποκλεισμός των μεταναστών και των ομογενών  που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα από την συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές του 2014 με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή είναι άλλο ένα πισωγύρισμα για χάρη των ρατσιστικών επιλογών του Σαμαρά. Η κυβέρνηση Σαμαρά με συνεργάτη το Βενιζέλο παίζει ξανά το ρατσιστικό χαρτί μπροστά στις εκλογές για να μετατρέψει τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για...
την χρεοκοπημένη πολιτικών των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχειας.

  Είναι η ολοκλήρωση μιας εκστρατείας στην οποία σύσσωμη η Δεξιά πολυκατοικία, από τη φιλελεύθερη πτέρυγα μέχρι τη ναζιστική ακροδεξιά έδωσαν τη μάχη για να κερδίσουν το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επίθεση τους κατά του δικαιώματος ψήφου για τους μετανάστες στις δημοτικές εκλογές (περιορισμένο μέχρι σταγονόμετρου) και του δικαιώματος στην ιθαγένεια για τα παιδιά ου γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Ο σκοταδισμός, η συντήρηση και η αναφορά σε «αρχές του δικαίου του αίματος» που χρησιμοποιούσε ο ναζισμός για να δοξάσει την καθαρή Αρεια φυλή ήταν ανατριχιαστική για την κρίση της δικαιοσύνης. Είναι το ίδιο όργανο που θεώρησε συνταγματικό το Μνημόνιο σε μια άδικη και ταξική τοποθέτηση κατά των εκατομμυρίων εργαζόμενων που υποφέρουν από τις πολιτικές φτώχειας των κυβερνήσεων..

  Από τότε ο Σαμαράς αρέσκεται να φωτογραφίζεται με παιδιά της δεύτερης γενιάς μεταναστών όπως ο Γιάννης Ατεντοκούμπο, ο πετυχημένος νεαρός μπασκετμπολίστας για να κρύψει την ρατσιστική του γύμνια.

  Οι θεσμοί και το ίδιο το Σύνταγμα την Ελλάδα είχαν κρατήσει  παλιότερα τις γυναίκες εκτός εκλογικής διαδικασίας μέχρι την δεκαετία του 50. Το ίδιο επαναλαμβάνουν τώρα ενισχύοντας στις ρατσιστικές διακρίσεις.

  Η κυβέρνηση που παριστάνει τον διώκτη του φασισμού μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι έχει πρωτοστατήσει στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας κατά των μεταναστών. Άλλωστε ο Δένδιας ως παλαιός ΕΝΕΚίτης ήρθε να συμβάλει με τοποθετήσεις περί «κατώτερης ποιότητας» των μεταναστών που προέρχονται από την Ασία. Ξαναοπλίζουν το χέρι των δολοφόνων των φασιστικών συμμοριών στέλνοντας την Αστυνομία να τους συνοδεύει τάγματα εφόδου σε στρατιωτική διάταξη στο τόπο του εγκλήματος στο Κερατσίνι

  Το Φαρμακονήσι και ο πνιγμός των γυναικόπαιδων από τις «ενέργειες απώθησης» των λιμενικών, οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ με ημερομηνία έναρξης την 4η Αυγούστου 2012 και η μαζική φυλάκιση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, οι δολοφονικές επιθέσεις κατά των μεταναστών εργατών Γής στην Ν.Μανωλάδα, τα ρατσιστικά πογκρόμ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι βασανισμοί μεταναστών και αντιφασιστών στα αστυνομικά τμήματα και την ΓΑΔΑ και οι δολοφονίες όπως του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, η κατάργηση του δικαιώματος στην ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών είναι πολιτικές αχαλίνωτου ρατσισμού ετούτης της κυβέρνησης-ζόμπι.
  Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν τιμή μου να είμαι επικεφαλής της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας σε ένα ψηφοδέλτιο που πλάι στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του εργατικού κινήματος της νεολαίας , των τοπικών κινημάτων στις γειτονιές συμμετείχαν μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, την Γκάμπια, την Αλβανία.

  Η κυρίαρχη τάξη και οι μηχανισμοί της τρέμουν την ενότητα της εργατικής τάξης πάνω από εθνικότητα, χρώμα δέρματος, θρησκεία και καταφεύγει σε αποκλεισμούς αξιοζήλευτους του ρατσιστικού απαρτχάιντ της Ν. Αφρικής.


 Καλούμε να αποσυρθεί η  ρατσιστική τροπολογία του Σαμαρά σε βάρος του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι όσοι διαμένουν μόνιμα σε αυτό το τόπο θα μπορούν να ψηφίζουν!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σας, αλλά το Συμβούλιο τις Επικρατείας έχει βγάλει απόφαση που πρέπει να εφαρμοσθεί. Επομένως λέτε την μισή αλήθεια, η μάλλον λέτε αυτό που σας εξυπηρετεί.