Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Έξω οι νεοναζί από το ΔΣΘ / Eνημέρωση από το έκτακτο ΔΣ του ΔΣΘ

Από την δυναμική αντίδραση των κομμουνιστών δικηγόρων
την ώρα που οι φασίστες κατέθεταν την υποψηφιότητά τους
Ενημέρωση από το έκτακτο ΔΣ του ΔΣΘ την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014: 

Πραγματοποιήθηκε το έκτακτο ΔΣ του ΔΣΘ μετά από αίτηση των δύο συμβούλων του ΔΣ που ανήκουν στην Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων (Κουρουνδής, Σκουνάκη) και άλλων συμβούλων (Ραδίσης, Μπιλίσης, Λαμτζίδης, Κωστατζίκη, Αχτσίδου και Μελανεφίδου) με μόνο θέμα την καταγγελθείσα πλαστογραφία της...
υπογραφής φερόμενων ως υποψήφιων της ΚΕΔ (αυτοαποκαλούμενης συνδικαλιστικής πτέρυγας της Χρυσής Αυγής).

Ο ένας υποψήφιος της ΚΕΔ (Κουλογιάννης) δεν παρέστη αποστέλλοντας επιστολή λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος. Από τους άλλους δύο η Ζ. Μιζέλη επέμεινε ρητά ότι ουδέποτε υπέγραψε να είναι υποψήφια, ούτε έδωσε ρητή ή σιωπηρή εξουσιοδότηση ή συναίνεση σε κάποιον να υπογράψει για λογαριασμό της και τόνισε επανειλημμένα ότι η υπογραφή της έχει πλαστογραφηθεί. 

Από τους συμβούλους οι Κουρουνδής, Σκουνάκη, Μπιλίσης, Ραδίσης, Αχτσίδου, Κωστατζίκη, Μελανεφίδου, Παναγοπούλου ζήτησαν μετά το τέλος των καταθέσεων να ανακληθεί η ανακήρυξη της ΚΕΔ διότι δεν συμπληρώνει τον μίνιμουμ αριθμό των δώδεκα υποψηφίων συμβούλων. 

Υπέρ της ανακήρυξής τους τοποθετήθηκαν οι Βαλεργάκης, Ράπτης, Σεραϊδου, Κουτσοχήνας. Ωστόσο, ο αρμόδιος να ανακαλέσει την ανακήρυξη της παράταξης των ναζιστών πλαστογράφων πρόεδρος του ΔΣΘ αρνήθηκε να το κάνει υποστηρίζοντας ότι...δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει!! (ενώ είχε να τους ανακηρύξει...). 

Είναι προφανές ότι η επιμονή του Βαλεργάκη να ανακηρύξει το συνδυασμό των ναζιστών πλαστογράφων είναι μια απόφαση εκλογικής σκοπιμότητας. 

Ο Βαλεργάκης επιλέγει να αγνοήσει το καθήκον του ως διοικητικό όργανο, να εκθέσει το Σύλλογο ως τον πρώτο συνδικαλιστικό φορέα της χώρας όπου συμμετέχουν ναζιστές (και πλαστογράφοι) και να διακινδυνεύσει το κύρος των εκλογών για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη από τη στήριξη των ναζιστών στο δεύτερο γύρο... 

Το λόγο πλέον έχουν οι συνάδελφοι! 

Παρακάτω παραθέτουμε εκτενέστερα την ανακοίνωση που μοιράσαμε στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας και εκθέτει τα γεγονότα μέχρι τη σύγκληση του έκτακτου ΔΣ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανοχή έχει και τα όριά της ή Πώς ο Ν. Βαλεργάκης συγκαλύπτει τους ναζιστές πλαστογράφους.
Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων κατήγγειλε από την πρώτη στιγμή την ανακοίνωση συμμετοχής στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης της αυτοαποκαλούμενης "συνδικαλιστικής πτέρυγας της Χρυσής Αυγής" με την επωνυμία Κίνηση Εθνικιστών Δικηγόρων. Τονίσαμε εξαρχής ότι δεν πρέπει ο σύλλογός μας να γίνει ο πρώτος Δικηγορικός Σύλλογος της χώρας στον οποίο εμφανίζονται ναζιστές και γίνονται αποδεκτοί σαν να είναι μια ακόμα παράταξη! Σ' αυτό το πλαίσιο, οργανώσαμε αντιφασιστικές συγκεντρώσεις όπου δηλώσαμε την απόφασή μας να μην αφήσουμε να επαναληφθεί η φρίκη του Νταχάου και του Άουσβιτς, του Χορτιάτη και της Καισαριανής. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΔΣΘ Ν. Βαλεργάκης παραβλέποντας τα δημοκρατικά και αντιναζιστικά αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων προέβη σε ανακήρυξη του ναζιστικού συνδυασμού.

Αμέσως μετά την ανακήρυξή τους, τρεις συνάδελφοι τους οποίους ανακοίνωσαν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής ως υποψηφίους για τις επερχόμενες εκλογές στο ΔΣΘ δήλωσαν ότι ...δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι. Οι δύο μάλιστα από αυτούς δήλωσαν δημόσια και με εξώδικες δηλώσεις τους προς το Σύλλογο ότι η υπογραφή τους πλαστογραφήθηκε! 
Αναφέρουμε ενδεικτικά στους συναδέλφους δικηγόρους αποσπάσματα μιας από αυτές τις αιτήσεις-αναφορές που κατατέθηκε στο Σύλλογο μόλις έγινε γνωστή η ανακήρυξη του ναζιστικού συνδυασμού: "με την παρούσα, άμεσα, εγκαίρως, προσηκόντως, σας αναφέρω ότι μη επιμελώς ή εκ παραδρομής συμπεριελήφθη και το δικο μου ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο στην ανακήρυξη [...] 

Σας παρακαλώ θερμά να αφαιρεθεί το όνοματεπώνυμό μου από την πράξη-ανακήρυξη, να μην προχωρήσετε σε έκδοση ψηφοδελτίων με αυτήν την εγγραφή". Κατόπιν υπέβαλλε νέα αναφορά στο ΔΣΘ όπου δηλώνει ρητά ότι "ουδέποτε έχω θέσει την υπογραφή μου στο έγγραφο [που κατέθεσε ο συνδυασμός], δεν είναι δική μου καμία υπογραφή. Ούτε ποτέ ρητά ή σιωπηρά έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να υπογράψει αντ' εμού σχετικά [...] Μήπως κάποιοι δεν συμπλήρωναν ομάδα για να ανακηρυχθούν και κάποιοι άλλοι από εσάς "τους βάζετε απ' το παράθυρο";" Ακολούθησε τρίτη αναφορά: "δεν έχω λάβει εμπράκτως και νομίμως καμία απάντηση, ούτε έχω τύχει της προσήκουσας αποκατάστασης των νόμιμων δικαιωμάτων και των συμφερόντων μου αν και σας έχω οχλήσει νομίμως και κοσμίως επανειλημμένως [...] Ζητώ να μην συμπεριληφθώ στα ψηφοδέλτια υποψήφιων προέδρων και συμβούλων".

Μόλις πληροφορηθήκαμε αυτά τα γεγονότα τα μέλη της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας στο ΔΣ του ΔΣΘ καταθέσαμε αναφορά στο Σύλλογο ζητώντας να ανακληθεί η ανακήρυξη του συγκεκριμένου συνδυασμού και να συζητηθεί το θέμα ενώπιον του ΔΣ με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν πληρούσε την τυπική προϋπόθεση του ελάχιστου αριθμού των δώδεκα υποψηφίων συμβούλων. Ο Ν. Βαλεργάκης, παρότι γνώριζε αυτές τις εξελίξεις από την πρώτη μέρα, αρνήθηκε να διαφυλάξει το κύρος των εκλογών και να ανακαλέσει την ανακήρυξη του συνδυασμού κωλυσιεργώντας και επικαλούμενος ότι δήθεν υπάρχει νομικό κενό.

Στην πραγματικότητα βέβαια, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κατά την ανακήρυξη ενός υποψηφίου συνδυασμού ή προέδρου για τις αρχαιρεσίες εκδίδει ατομική διοικητική πράξη, ευμενή για τον υποψήφιο (πρόεδρο ή συνδυασμό) που ανακηρύσσεται. Σε περίπτωση παράνομης ανακήρυξης υποψήφιου συνδυασμού ή προέδρου, από τη στιγμή που η συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία θα σημάνει, αυτόματα, την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος λόγω, καταρχήν, της διαφοροποίησης του εκλογικού μέτρου, μπορεί να ασκηθεί ένσταση κατά του κύρους των εκλογών βάσει του άρθρ. 121 του Κώδικα Δικηγόρων.

Σε περίπτωση διαπίστωσης της παρανομίας της πράξης ανακήρυξης, λόγω διαπίστωσης της έλλειψης συνδρομής μίας εκ των ως άνω προϋποθέσεων, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου δύναται να ανακαλέσει την παράνομη πράξη βάσει της γενικής αρχής του διοικητικού δικαίου, σύμφωνα με την οποία οι παράνομες πράξεις ανακαλούνται ελεύθερα από τη διοίκηση. Αρμόδιο προς τούτο όργανο είναι αποκλειστικά ο Πρόεδρος αφού σύμφωνα με το άρθρ. 21 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, αρμόδιο για την ανάκληση πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή εκείνο που είναι νόμιμο για την έκδοσή της.

Η ολιγωρία του Ν. Βαλεργάκη δεν οφείλεται βέβαια σε άγνοια του νόμου αλλά σε συνειδητή προστασία των ναζιστών. Σε αγαστή σύμπνοια με τα στελέχη της ΝΔ που δήλωναν ότι δεν θα είχαν πρόβλημα να συγκυβερνήσουν με τη Χρυσή Αυγή, ο Βαλεργάκης στηρίζει τους ναζιστές για εκλογικά οφέλη στο προεδρικό ψηφοδέλτιο και στο δεύτερο γύρο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι απέρριψε την έκδοση ψηφίσματος ενάντια στο ναζισμό που πρότεινε η παράταξή μας αλλά και σχεδόν όλες οι άλλες παρατάξεις του ΔΣΘ εκτός από τη δική του (!). 

Φτάνει πια! Ο Ν. Βαλεργάκης προσβάλλει βάναυσα τα δημοκρατικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο βέβαια από έναν πρόεδρο, τα τρία χρόνια της θητείας του οποίου έμειναν ήδη στην ιστορία ως η χειρότερη περίοδος των δικηγόρων στη μεταπολίτευση. Η στήριξή του στα Μνημόνια πάει χέρι-χέρι με την ανοχή του απέναντι στους ναζιστές δολοφόνους. Ο Βαλεργάκης δε νοιάζεται για τη φασιστική απειλή, όπως δε νοιάστηκε για την κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος, για τη φορολόγησή μας με τεκμήρια από το πρώτο Ευρώ ή για την ανεργία εκατοντάδων νέων συναδέλφων. 

Από την πλευρά μας, έχουμε ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ για να ανακληθεί η ανακήρυξη του συνδυασμού των ναζιστών πλαστογράφων έστω και την τελευταία στιγμή. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι για ψηφοθηρικούς λόγους ο Ν. Βαλεργάκης συγκαλύπτει την πλαστογραφία της ΚΕΔ, αδιαφορώντας για το ότι έτσι στρώνει το δρόμο στο ναζισμό και σε κάθε άλλο επίδοξο πλαστογράφο που θα μπορεί πλέον να προσθέτει το όνομα οποιουδήποτε συναδέλφου θέλει στο συνδυασμό του! Είναι επικίνδυνος τόσο για την επαγγελματική μας υπόσταση, όσο και για τη δημοκρατία στο Σύλλογο. 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ! 
Στις 23-24 Φλεβάρη μαυρίζουμε τον εκλεκτό της κυβέρνησης και της τρόικας, τον προστάτη των ναζιστών πλαστογράφων. Ψηφίζουμε Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων και πρόεδρο το Γιώργο Τζαμαδάνη για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: