Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αλ. Τσίπρας- Ο φόβος του Πρωθυπουργού δεν κρύβεται

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «δημόσια επίδειξη πανικού» την προχθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της Ν.Δ., η οποία όπως είπε, «αποσυντίθεται κάτω από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής».
«Εξηγούσε επί 20 λεπτά γιατί δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος αλήθεια του το ζήτησε; Ποιος τον πιέζει; Ποιοι...
ονειρεύονται τέτοιου είδους ανώμαλα συμπλέγματα;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως όσο ο κ. Σαμαράς διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τόσο κάνει ορατή την αγωνία του ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια ολοκληρωτική καταστροφή για τη συγκυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ακόμη «βασικό εκπρόσωπο του παλιού και του φθαρμένου» τον κ. Σαμαρά, ο οποίος όπως είπε, θεωρεί ότι «η εξουσία του ανήκει ελέω Θεού». «Ο φόβος του δεν κρύβεται. Και αυτός ο φόβος, που είναι φόβος και των συμφερόντων που εκφράζει, υπαγορεύει σπασμωδικές κινήσεις, σπασμωδικές πολιτικές, σπασμωδικές τακτικές, σπασμωδική προπαγάνδα»,επεσήμανε.
Προπαγάνδα για το πλεόνασμα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ξέφρενη προπαγάνδα ψεύδους» τα περί επιτυχιών και τα περί πλεονάσματος, το οποίο, όπως ανέφερε ακόμη και η Deutsche Welle χαρακτήρισε εικονικό.
«Θα μπορούσαμε, σε άλλες περιστάσεις, να μιλάμε για πολιτική κωμωδία, αν ο λαός μας δεν ζούσε μια κοινωνική τραγωδία. Πιστεύουν άραγε ότι μπορεί η προπαγάνδα τους να ταΐσει τους πεινασμένους; Να ζεστάνει όσους κρυώνουν;», διερωτήθηκε.

«Επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς και το Σύνταγμα»
Ο κ. Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για «επικίνδυνο παιχνίδι» της κυβέρνησης με τους θεσμούς και το Σύνταγμα. «Βλέπουμε να κάνουν βόλτες με τις ημερομηνίες των εκλογών, ανάλογα με τα κομματικά τους μικροσυμφέροντα. Να ετοιμάζουν όπως έγινε χθες γνωστό, ακόμα και τροπολογία που θα απαγορεύει στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στις ευρωεκλογές στον τόπο της κατοικίας τους, όπως ίσχυε μέχρι τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι τόσο φοβάται η κυβέρνηση τις εκλογές που σε λίγο μπορεί να σκαρφιστεί και κανένα νόμο που θα τις καταργήσει.

Ψηφοδελτια με τη συμμετοχή περισσότερων νέων
Σε ό,τι αφορά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε για τη συμμετοχή περισσότερων νέων στα ψηφοδέλτια του κόμματος, τα οποία όπως είπε, θα είναι«ψηφοδέλτια φρέσκου αέρα στη βαριά ομίχλη της πολιτικής μας ζωής».


Πηγή: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: