Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Τζάμπα προβολή με "γερμανικές" και "τρικαλινές" πλάτες

Όταν ιδρύθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον δήμο Αλεξάνδρειας είχαν διατυπωθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης ορισμένες ενστάσεις- αιτιάσεις σχετικά με το πως αυτό θα λειτουργήσει και αν θα αποτελέσει έναν ακόμα μηχανισμό της διοίκησης ώστε να αντλήσει ψήφους δια των μικρορουσφετιών που...
 μπορεί να γίνουν, αν γίνουν, και δεν υπάρχουν κάποιες καταγγελίες ότι έγιναν, για να είμαστε ξεκάθαροι.


Τότε η διοίκηση Δημητριάδη είχε αποκρούσει τις ενστάσεις αυτές λέγοντας, και πολύ σωστά, ότι θα υπάρχει ένα απολύτως συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και η αρμόδια υπηρεσία που θα αναλάβει την διαχείριση θα λειτουργεί στη βάση αυτού του πλαισίου οπότε θα αποκλείεται κάθε “παρασπονδία”.


Ωστόσο, αυτό που δεν πρόβλεψαν όσοι τότε είχαν εκφράσει τις αιτιάσεις τους ήταν το γεγονός ότι η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα αποτελούσε έναν χώρο προνομιακής προβολής των διοικούντων. Βλέπουμε εσχάτως και υπό την πίεση της ανυπαρξίας κάποιου έργου εξ αιτίας της οικονομικής στενότητας που επικρατεί, ορισμένους από τους διοικούντες και τον δήμαρχο προσωπικά μάλιστα, να έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία φωτογράφισης και δημοσιότητας με αφορμή την δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τελευtαία περίπτωση, αλλά όχι έσχατη φαντάζομαι, είναι αυτή της δωρεάς μιας ελληνίδας κυρίας από την Γερμανία που συγκέντρωσε τρόφιμα και τα μετέφερε στα Τρίκαλα και πιο συγκεκριμένα στον πολύ δραστήριο σύλλογο αιμοδοσίας που λειτουργεί εκεί.

Στήθηκαν λοιπόν άπαντες και με επικεφαλής τον δήμαρχο άρχισαν το σόου της φωτογράφισης ώστε να γίνει και η σχετική διαφήμιση. Αλήθεια, τί διαφήμιζαν; Την βοήθεια της ελληνίδας από την Γερμανία; Δεν θα μπορούσαν να αποφύγουν τις φωτογραφίες και να περιοριστούν σε έναν, πιο "δεύτερο" ρόλο και να αφήσουν τις φωτογραφίες και τα πρώτα πλάνα στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης; Είναι προφανές ότι θα "μπράβο" για την υπόθεση αυτή ανήκουν στους υπεύθυνους του Συλλόγου Αιμοδοσίας Τρικάλων και στην ελληνογερμανίδα.

Όταν όμως μια διοίκηση που εκλέχτηκε με τη σημαία του αποτελεσματικού και σίγουρου έργου και δυόμιση χρόνια τώρα δεν έχει να παρουσιάσει απολύτως τίποτα είτε για αντικειμενικούς είτε για υποκειμενικούς λόγους τότε λογικό είναι να πέφτει στη λούμπα της εύκολης δημοσιότητας που όμως μόνο καλό δεν της κάνει.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ επιεικής ο σχολιασμός σας. Εγώ θα τους έλεγα, τζάμπα μάγκες, που με ξένα κόλλυβα θέλουν να κάνουν μνημόσυνο.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πολύ περίεργος να μάθω για ποιο λόγο Δήμαρχε καμαρώνεις στη φωτογραφία αυτή. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για το κατάντημα των συμπατριωτών σου, πού το κόμμα που στηρίζεις τους έφερε σε αυτή την κατάσταση. Και αντί να συμπάσχεις μαζί τους μου κορδώνεσαι σα γύφτικο σκεπάρνι , λες και κάτι έχεις καταφέρει. Λυπάμαι πού εκμεταλλεύεσαι με όποιο δίπατε τρόπο την δυστυχία των άλλων. Ντροπή.