Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - Αποδοκιμασίες καταστηματαρχών- Μας κλείνετε τα μαγαζιά

Με αποδοκιμασίες αποχώρησαν πριν από λίγο οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι των καταστημάτων καφέ και μπαρ της Αλεξάνδρειας αφού η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έκανε δεκτή την πρόταση της διοίκησης για τον νέο κανονισμό λειτουργίας των πεζοδρομίων που ως αποτέλεσμα θα έχει την...
 απόσυρση των μισών καθισμάτων και την ισόποση μείωση του τζίρου εν μέσω θερινής περιόδου.
Οι ιδιοκτήτες αποδοκίμασαν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου χειροκροτώντας ειρωνικά και ορισμένοι εξ αυτών έλεγαν ότι "μας κόβετε το ψωμί", "μπράβο σας, με συνοπτικές διαδικασίες κλείνετε τα μαγαζιά μας", "ελάτε να σας δώσουμε τα κλειδιά".
Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ωστόσο αποδέχτηκαν την πρόταση της διοίκησης και ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ σε λίγες μέρες αφού εγκριθεί από την περιφερειακή διοίκηση.

Από την αντιπολίτευση τόσο ο πρώην δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου όσο και οι σύμβουλοι Κ. Ναλμπάντης, Γ. Απατσίδης, Ν. Ανεσίδης αλλά και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρ. Αλευράς ζήτησαν την αναβολή του θέματος αλλά η διοίκηση δεν το δέχτηκε και προχώρησε στην ψήφιση του θέματος.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε ένταση και η πρόεδρος του σώματος διέκοψε για ένα πεντάλεπτο και αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Την θέση της ανέλαβε ο κ. Κούγκας αφού ο αντιπρόεδρος απουσίαζε.
Μόλις άρχισε η συνεδρίαση ορισμένοι ιδιοκτήτες ζήτησαν το λόγο και επιτέθηκαν λεκτικά τόσο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σ. Κούγκα όσο και στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που τους εγκάλεσαν για την ..σιωπή τους, για το ότι δηλαδή δεν πήραν το λόγο να πούνε την άποψή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: