Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Να σταματήσουν άμεσα οι νέες χρεώσεις των αγροτών


 
Για μια ακόμα χρονιά η υποβολή από τους αγρότες των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης συνεπάγεται νέο χαράτσι και μάλιστα σε περίοδο οξύτατης κρίσης. Παρά την υπογραφή και για το 2013 της σύμβασης μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και της.....

«ΠΑΣΕΓΕΣ- NEUROPUBLIC Α.Ε», με δημόσια δαπάνη ύψους 27.000.000 ευρώ και προβλεπόμενη τιμή για κάθε αίτηση 28,17 ευρώ πλέον ΦΠΑ, πληθαίνουν οι καταγγελίες από όλη τη χώρα ότι τα συνεργεία της ΠΑΣΕΓΕΣ απαιτούν την καταβολή χρηματικού αντιτίμου που φθάνει έως και τα 50 €, εφευρίσκοντας διάφορες  δικαιολογίες περί «υπερσυμβατικών εργασιών», «συμβουλευτικών υπηρεσιών αιτημάτων» και «υπηρεσιών ενημέρωσης φακέλου αγρότη». 

Οι αδικαιολόγητες χρεώσεις αυτές καταστρατηγούν  κατάφωρα την υπογραφείσα σύμβαση και τις οδηγίες του ΥΠΑΑΤ, επιβαρύνοντας τους αγρότες για υπηρεσίες που έχουν ήδη πληρωθεί από το κράτος.

Όσο για τις «πρόσθετες» υπηρεσίες που παρουσιάζονται ως αιτιολογία εκ μέρους της «ΠΑΣΕΓΕΣ- NEUROPUBLIC Α.Ε», εκτός του ότι δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια στους αγρότες η «προαιρετικότητα» τους, επιπλέον δεν αφορούν τις δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης αλλά άλλου είδους ενδιαφέροντα και δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας.

Ο υφυπουργός κ.Χαρακόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, αφού παραδέχεται το γεγονός, αρκείται στο να δηλώσει ότι «όπου υπάρχουν καταγγελίες, τα χρήματα θα επιστρέφονται στους αγρότες, στους οποίους παρακρατήθηκαν και θα αφαιρούνται από τον ανάδοχο». Στην ουσία εμπαίζει τους αγρότες καθώς δεν καθορίζει ούτε που θα κάνουν την καταγγελία ούτε από ποιον θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να σταματήσει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου και να αποδέχεται στην πράξη το χαράτσι στους αγρότες  για μία υπηρεσία την οποία έχουμε όλοι πληρώσει μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να επιβάλλει την νόμιμη διαδικασία, την τήρηση των όρων της σύμβασης και τη δωρεάν υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών.

Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: