Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Τα ΧΡΟΝΙΚΑ και ο Φωτόπουλος

Η χτεσινή δημοσιεύση δυο κειμένων, μια του Τ. Φωτόπουλου και μια από το σάιτ Σχολιαστές χωρίς Σύνορα προκάλεσαν την αντίδραση του πρώτου με τον οποίον είχα ηλεκτρονική αλληλογραφία και την οποία παρουσιάζω μιας και το ζήτησε ώστε να πληροφορηθείτε για το τι συνέβη...

Διαβάστε και βγάλτε συμπέρασμα σε μια ιστορία που αν μη τι άλλο είναι ανούσια και ασχολούμε  για τελευταία φορά διότι εκτιμώ την πολύχρονη παρουσία στο δημόσιο λόγο του αρθρογράφου.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Τάκης Φωτόπουλος, έστειλε σήμερα το πρωί e-mail στα ΧΡΟΝΙΚΑ και με απειλητικό ύφος και γραφή που δείχνει άνθρωπο βαθύτατα δημοκρατικό και που ξέρει να κάνει διάλογο και να ακούει τον αντίλογο στο δημόσιο λόγο που καταθέτει, απαιτεί να αποσυρθεί το κείμενο που φιλεξενήθηκε στο ΣχΣ και που του ασκεί σκληρή κριτική.
Επειδή στη διαμάχη αυτή δεν συμμετείχα και ασχολήθηκα θέλοντας να αναδείξω τα επιχειρήματα των δυο πλευρών θα του αφαιρέσω του δημοκράτη Φωτόπουλου το επιχείρημα ότι φιλεξενώ κείμενο ανυπόγραφο και όσο από σας θέλετε να το διαβάστε μπορείτε να επισκεφθείτε το Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα.

Takis Fotopoulos wrote:
Κυριε Μόχλα,
Μπορείτε να μου εξηγήσετε, αρχικά, τι σχέση εχει ο τίτλος του σχολίου σας ("Η απαντηση του ΣΧΣ στον Τ. Φωτόπουλο") με τη σημερινή αλληλογραφία μας; Μήπως τον βάλατε απλά για να κάνετε διαφήμηση στο άθλιο μπλογκ ΣΧΣ που άρχισε τη λασπολογική εκτρατεία εναντίον μου και της ΠΔ, αναδημοσιεύοντας ενα καθαρά δυσώδες λασπολογικό κείμενο που ακόμη και το Ιντιμιντια το έκρυψε ως αντιβαίνον στον κανονισμό δεοντολογίας του; Αλήθεια, όμως, μπορείτε να μας εξηγήστε, εμεις στην ΠΔ ποιο λόγο θα έιχαμε ν αρχίζαμε 'επιθεση' εναντίον ενος παντελώς άγνωστου στο πανελλήνιο ανώνυμου διαδικτυακού λασπολολόγου με το ψευδώνυμο "Omadeon" που εχει αφιερώσει εκατοντάδες ώρες για να γράφει χιλιάδες σχόλια ο ιδιος η και με αλλα ψευδώνυμα σε οποιοδήποτε blog, Facebook, twitter κλπ έχει πρόσβαση (μαζι με ενα συνεργείο παρόμοιων λασπολόγων που (απο χρόνια) τον ακολουθούν (Αιρετικος, "Danae Papαdopoulou") και φθάνοντας μέχρι την εσχάτη πολιτική ανεντιμότητα και ανηθικότητα να προσπαθεί επανειλημμένα να αλλοιώσει το βιογραφικό λήμμα της wikipedia για να με παρουσιάσει ως Σταλινικό, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι διαχειριστές της να επεμβαίνουν συνεχώς για να αφαιρούν τους βανδαλισμούς του; Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε οτι μια πολύ βρώμικη εκστρατεία έχει εξαπολυθεί εναντίον μας απο ακόμη πιο βρώμικα πολιτικά κέντρα που θέλουν με κάθε τρόπο να σιγήσουν κάθε φωνή που θ αποκάλυπτε την πραγματική σημασία της οικονομικής και εθνικής καταστροφής που συντελείται σήμερα στην Ελλάδα, την οποία εδω και πάνω απο χρόνο προσπάθησα να εξηγήσω με βιβλιο μου και βέβαια με τα συνεχή άρθρα μου στην Ελευθεροτυπία και αλλού; Και έιναι ακόμη πιο δύσκολο ν αντιληφθείτε οτι τα ίδια κέντρα χρησιμοποιύν σαν όργανο --καί κατά πάσα πιθανότητα με το αζημίωτο-- τον λασπολόγο αυτό που δεν έχει εξηγήσει πως μπορεί τη στιγμή που οι περισσότεροι αγωνίζονται στην Ελλάδα για τον επιούσιο αυτός να επιδίδεται σε αυτή τη πρωτόγνωρη, σε επιμονή, διάρκεια αλλά και εξαιρετικά χρονοβόρα, εκστρατεία; Εχετε αναλογιστεί ποιοι άραγε έχουν συμφέρον τη στιγμή που η κρίση αυτη κορυφώνεται να μας σιγήσουν και να μας σπιλώσουν;

Οσον αφορά τα ειρωνικά σχόλια σας τα οποία δεν σας τιμούν, για να μπορέσουν οι επισκέπτες του μπλογκ σας να σχηματίσουν μόνοι τους, χωρις καθοδήγηση, γνωμη για το τι ακριβώς ανταλλάχθηκε μεταξυ μας, σας δίνω τη άδεια να αναδημοσιεύσετε ολη την ιδιωτική αλληλογραφία μας σήμερα. Και αυτό σε αντίθεση με τον λασπολόγο Omadeon που μόνο για ενα ιδιωτικό email μου του έδωσα την άδεια να το δημοσιεύσει, ακριβώς γιατι η περιγραφή που εκανε σε αυτό το διαστρέβλωνε κατάφωρα, ενώ ο ίδιος, σε μια καθαρή πράξη αλητείας, έδωσε στη δημοσιότητα ΟΛΑ τα ιδιωτικά emails μου σε αυτον, ψευδόμενος μάλιστα ασύστολα ότι το έκανε με την άδεια μου--το ένα μάλιστα απο αυτά το έκανε και βίντεο άθλιου χιούμορ εναντίον μου, όπως άλλωστε και όλη η "δουλεια" του. Ολη η αλληλογραφία μας θα δημοσιευθεί και στην ιστοσελίδα της Περιεκτικής Δημοκρατίας, ώστε να ενημερωθούν οσο το δυνατόν περισσότεροι για το τι ακριβώς παίζεται πίσω απο αυτη την δυσώδη εκστρατεία που δεν έχει κάν τη μορφή πολέμου, όπως ανακριβώς γράφετε. Ο πόλεμος προυποθέτει ορατούς αντιπάλους και απο τις δυο μεριές, ενω στη περίπτωση αυτή οι αντίπαλοι μας είναι είτε φρεσκος διαδικτυακός αέρας κάτω απο κουκούλες, ειτε κάποιοι Πανεπιστημιακοί που σε facebooks ανωνύμων πετούν ατεκμηρίωτες κατηγορίες για να ενισχύσουν τη λασπολογία εναντίον μου, χωρις να έχουν το θάρρος να τις στηριξουν και δημόσια οπως τους προκάλεσα, με μοναδική εξαίρεση τον κ. Καζακη με τον οποιο έιχα δημόσια αντιπαράθεση, όπως θα επρεπε να ήταν και ολες οι άλλες, αν δεν ήταν απλά βρώμικες...
Τάκης Φωτόπουλος


On 27 Jan 2012, at 11:57, Takis Fotopoulos wrote:
Κύριε Μόχλα, αν θέλατε πραγματικά μόνο ν αναδείξετε τη διαμάχη και όχι να συμβάλετε στη λασπολογία, και μόνο το κέιμενο που αρχικά δημοσιεύσατε ήταν αρκετό γιατι είχε πληρεις παραπομπες στο τι λενε οι λασπολόγοι. Εκτός βεβαια αν δεν φθάνουν ουτε αυτες οι παραπομπές για την "ελευθερία" λασπολογίας. Αλλά εστω, αν έτσι καταλαβαίνετε την "ελευθερία Λόγου", θα έπρεπε το πολύ ν αντιπαραθέσετε την άποψη μου με αυτή κάποιου άλλου που επίσης εχει επώνυμο λόγο, όπως πχ του κ. Καζακη, και όχι ανωνυμων διαδικτυακών αλητών, οπότε θα έιχα τη δυνατότητα ν αντιπαρατεθω δημόσια. Τωρα με ποιόν μπορώ ν αντιπαρατεθώ δημόσια; Με κάποιο κουκουλοφόρο με ψευδώνυμο που αύριο μπορει να βγεί με άλλο ψευδώνυμο και να λέει χειρότερα, παρολο που τα προηγούμενα που έλεγε μπορεί να είχαν καταρριφθεί ως ανυπόστατα; Ετσι καταλαβαίνετε τον διάλογο εσεις; Και όχι μονο αυτό, αλλά φθάσατε ν αναδημοσεύσετε όχι απλά λασπολογικά σχόλια αλλά και ολόκληρο λασπολογικο άρθρο που ακόμη και το Ιντιμπιντια το έκρυψε μετά λίγες ωρες γιατι καταφανώς παραβίαζε ακόμη και τους χαλαρους κανόνες δεοντολογίας του μέσου! Εσεις δεν έχετε τους παραμικρούς δεοντολογικους κανόνες για το μπλογκ σας; Να το χαίρεστε τότε!

On 27 Jan 2012, at 11:33, ΧΑΡΗΣ ΜΟΧΛΑΣ wrote:
Κύριε Φωτόπουλε, το εννοώ το κύριε, δεν αντιλαμβάνομαι την επίθεσή σας στο πρόσωπό μου. Θέλησα να αναδείξω την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ ενός γνωστού αρθρογράφου όπως είστε εσείς και αυτών που αντέδρασαν.
Χωρίς να πάρω θέση, χωρίς να προτάξω σχόλια ή άλλα που θα έγερναν την πλάστιγγα στην μια ή την άλλη πλευρά. Όπως ίσως είδατε στο κίτρινο μπλόγκ μου δημοσίευσα πρώτα τη δική σας μακροσκελή θέση και μετά το κείμενο από τους ΣχΣ.
Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι η αντίδρασή σας με ξένισε και ίσως να οφείλετε ότι φροντίσατε να πληροφορηθείτε επαρκώς για το μπλόγκ μου και πιθανόν να συμπεράνατε βιαστικά ότι ανήκω στους "αντιπάλους" σας.
Θεωρώ ότι βιαστήκατε να βγάλτε συμπεράσματα και τα οποία εν πολλοίς με αδικούν αλλά αδικούν και τη δική σας εικόνα.
Με εκτίμηση
Χάρης Μόχλας

Από: Takis Fotopoulos
Κυριε "δημοσιογράφε",
Εαν είσασταν πραγματικός δημοσιογράφος δεν θα δημοσιεύατε ποτέ σε έντυπο την αθλιότητα που αναδημοσιεύσατε (την οποία απέσυραν ακόμη και τα Ιντιμίντια!) γιατι θα πηγάινατε κατευθείαν στο πειθαρχικό της Ενωσης Συντακτών για κατάφωρη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενω το κίτρινο έντυπο σας θα έκλεινε με μια απλή μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση. Αυτο μάθατε στη δημοσιογραφική σχολή (σε οποία ειμαι σίγουρος ποτέ δεν πήγατε), ότι είναι το ιδιο πράγμα η επώνυμη καταγγελία και η ανώνυμη λασπολογία οποιουδήποτε διαδικτυακού αλήτη κατα ανθρώπων που καταθέτουν επώνυμο Λογο κατά της εξουσίας εδω και 40 χρονια; Περιττό να πώ οτι εαν δεν αποσύρετε άμεσα το λασπολογικό λίβελλο θα φροντίσω να σας μάθει ολόκληρο το πανελλήνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: