Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σε νέα δίκη παραπέμπεται ο Π. Ψωμιάδης

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την εφετειακή απόφαση με την οποία ο τέως περιφερειάρχης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή. Ο Π. Ψωμιάδης μετά την επίμαχη καταδίκη του τέθηκε σε αργία με απόφαση του γενικού...
γραμματέα Μακεδονίας-Θράκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο τέως περιφερειάρχης είχε προσφύγει κατά της απόφασης του γ.γ. Μακεδονίας-Θράκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένεται η έκδοση σχετικής απόφασης.

Ο Π. Ψωμιάδης καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης (αποφάσεις 943-944/2011) σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση αφορά την μείωση κατά 5.000 ευρώ, προστίμου ύψους 89.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, ο οποίος φέρεται ότι νόθευσε καύσιμα, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί ο πρατηριούχος και να ζημιωθεί η Νομαρχία.

Ο κ. Ψωμιάδης υποστηρίζει ότι επειδή δεν είχε τις απαιτούμενες νομικές γνώσεις δεν κινήθηκε από μόνος του αλλά ακολούθησε τις οδηγίες της νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας, δηλαδή ότι είχε την δυνατότητα ως νομάρχης να προχωρήσει στη μείωση του προστίμου.

Οι αρεοπαγίτες ακολουθώντας την πρόταση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανασίου Κονταξή, έκριναν ότι οι δυο καταδικαστικές εφετειακές αποφάσεις δεν είναι πλήρως αιτιολογημένες, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και τις αναίρεσε παραπέμποντας την υπόθεση να δικαστεί και πάλι στο Εφετείο Θεσσαλονίκης από άλλους όμως δικαστές

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: