Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΚΟΝΤΡΕΣ ΒΑΣΩΣ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ

Διαπληκτισμούς και εντάσεις με... πρωταγωνίστρια τη Βάσω Παπανδρέου επεφύλασσε η πρεμιέρα της συζήτησης του εφαρμοστικού νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Η πρώτη κόντρα της κ. Παπανδρέου έγινε με τον Κώστα Γείτονα και...με αφορμή το γεγονός ότι το νομοθέτημα πήγε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

"Η επιτροπή έχει ταλαιπωρηθεί με τα κατεπείγοντα. Θα περιμέναμε η κυβέρνηση να λειτουργεί ως κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και όχι μόνο να συρρικνώνει τον κοινοβουλευτικό χρόνο" είπε η Βάσω Παπανδρέου, για να απαντήσει ο Κώστας Γείτονας: "Το κατεπείγον το προβλέπει ο κανονισμός, μην μας λέτε για ταλαιπωρία της επιτροπής, εγώ δεν αισθάνομαι ταλαιπωρημένος".

"Εγώ όμως αισθάνομαι και πιστεύω και πολλοί βουλευτές" επανήλθε γ κ. Παπανδρέου και ο κ. Γείτονας την κάλεσε να "μιλά μόνο για τον εαυτό της, τότε".

Ακολούθως, άνοιξε νέο μέτωπο, μεταξύ της Βάσως Παπανδρέου και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, με αφορμή τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

"Πολλά από τα μέτρα εμπεριέχουν και την αδικία" είπε ο κ. Κουσελάς. "Τι μας το λέτε, αφού εσείς τα σχεδιάσατε" του είπε η Βάσω Παπανδρέου και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Δ. Κουσελάς: "Κυρία πρόεδρε, θέλω να πω έχουν γίνει και σημαντικά βήματα στην οικονομία"
Β. Παπανδρέου: "Αφού τα κάνατε όλα σωστά, τότε γιατί πέσατε έξω;"
Δ. Κουσελάς: "Δεν είπα ότι τα κάναμε όλα σωστά, αλλά δεν πρέπει να μηδενίζουμε τα πάντα"
Β. Παπανδρέου: "Εντάξει, κάνουμε και κάποια σχόλια για να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα. Μην το παίρνετε προσωπικά, όλοι στο ιδιο καζανι βραζουμε."

Κόντρα, όμως, σημειώθηκε και ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την καθυστερημένη κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.
"Το Μεσοπρόθεσμο οριστικοποιήθηκε χθες" είπε ο κ. Βενιζέλος. "Ποιος φταίει γι' αυτό;" ρώτησε η κ. Μπακογιάννη και ο υπουργός απάντησε πως "φταίει η καταστατική και υπαρξιακή αντίφαση που ταλαιπωρεί τη χώρα". Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ κάλεσε τον κ. Βενιζέλο να κάνουν "λίγη αυτοκριτική" στο ΠΑΣΟΚ. "Δεν κάνω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτοκριτική. Αφήστε την αυτοκριτική διότι υπάρχει καιρός του λαλείν και του σιγαλείν" τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: