Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 29/6/11: Το κείμενο που δεν διαβάστηκε ποτέ

Αργά το βράδυ της 29ης Ιουνίου μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Συντάγματος καθώς και μέλη ομάδων της υποδομής της πλατείας συγκεντρώθηκαν στο σταθμό του Μοναστηρακίου και πέρασαν με πορεία από το Μοναστηράκι το Θησείο και το Γκάζι με τελικό προορισμό την Τεχνόπολη στο Γκάζι με σκοπό να διαβαστεί κείμενο στον Δημοτικό Σταθμό της Αθήνας 9,84. Οι υπεύθυνοι μετά από....
ένα παιχνίδι χρόνου, ενώ παράλληλα η παραγωγός που έκανε εκπομπή εκείνη την ώρα ισχυριζόταν ψευδώς ότι ασκούμε βία, μας αρνήθηκαν να εισέλθουμε στο χώρο εκπομπής.

Το παρακάτω κείμενο συμφωνήθηκε από πάνω από 500 μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης σε διαβούλευση που έγινε στην είσοδο του σταθμού.

“Καταγγέλουμε την απάνθρωπη βάναυση και δολοφονική καταστολή των αστυνομικών δυνάμεων στις συγκεντρώσεις της 29ης Ιουνίου, οι οποίες με ανεξέλεγκτη χρήση ασφυξιογόνων στους κλειστούς χώρους του Μετρό και την αλόγιστη χρήση βίας με χτυπήματα στα κεφάλια διαδηλωτών, προκάλεσαν βαριά ιατρικά περιστατικά, εκατοντάδες τραυματιών και κίνδυνο απώλειας ζωών, με μοναδικό σκοπό την εξουδετέρωση των συμπολιτών μας.

Καταγγέλουμε επίσης την κυβέρνηση, η οποία για άλλη μια φορά και ενώ ο κόσμος διαδήλωνε ειρηνικά εκφράζοντας την μη νομιμοποίηση της, υπουργοί και βουλευτές της αγνοώντας την λαϊκή βούληση συνέχισαν απτόητοι την ψήφιση μιας μοναδικής στα χρονικά συμφωνίας ξεπουλήματος του μέλλοντος μας και της χώρας μας.

Θεωρούμε αποκλειστικά υπεύθυνους για τις εικόνες και πράξεις φρίκης που όλοι βιώσαμε τον Υπουργό προστασίας του πολίτη Χρήστο Παπουτσή και τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συμπολιτών μας καθώς και την δίωξη αυτών που διέπραξαν εγκλήματα κατά των πολιτών που συγκεντρώθηκαν για άλλη μια μέρα ασκώντας συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

Υπενθυμίζουμε στους υπεύθυνους της αιματοχυσίας ότι η εξουσία πηγάζει απ' το λαό.

Άμεση Δημοκρατία ΤΩΡΑ!”

Δεν υπάρχουν σχόλια: