Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ-ΣΑΛΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ

Αναστέλλονται, σύμφωνα με την ΠΝΟ, οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών και συνεπώς τα δρομολόγια των πλοίων από απόψε τα μεσάνυχτα θα εκτελούνται κανονικά....
Η σχετική ανακοίνωση της ΠΝΟ έχει ως εξής:

"Η Διοίκηση της ΠΝΟ που συνήλθε εκτάκτως σήμερα επισκόπησε κατ΄αρχήν την εξέλιξη της απεργιακής κινητοποίησης των Ελλήνων ναυτεργατών και σημείωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία και θα ολοκληρωθεί, όπως έχει εξαγγελθεί σήμερα τα μεσάνυχτα. Με την ευκαιρία αυτή, απευθύνει στους ναυτεργάτες θερμό συναδελφικό και αγωνιστικό χαιρετισμό και τους ευχαριστεί για την ομόθυμη συμμετοχή τους κατά την διάρκεια του απεργιακού αγώνα.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας συζήτησε δια μακρών την προσθήκη – αναδιατύπωση στην Ολομέλεια της Βουλής που αφορά στο Άρθρο 44 παρ. 1 στο Σχέδιο Νόμου "Επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015" το οποίο θεωρεί ότι δεν αποκαθιστά τις εύλογες ανησυχίες και τον εντονότατο προβληματισμό των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων και γι΄αυτό το απορρίπτει.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, εκπροσωπώντας το σύνολο των Ελλήνων ναυτεργατών, με γνώμονα πάντα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, απεφάσισε την ανασύνταξη των δυνάμεών της προκειμένου την επόμενη εβδομάδα να συνεδριάσει εκ νέου η Διοίκησή της για να οργανώσει τους αγώνες της και παράλληλα με κατεπείγον έγγραφό της που απέστειλε σήμερα, ζητεί άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να του εκθέσει λεπτομερώς τις θέσεις της πάνω στις οποίες βασίζεται η αντίθεσή της στο σχετικό Σχέδιο Νόμου.

Με την ευκαιρία αυτή, υπενθυμίζεται ότι από τον Ιούλιο του περασμένου χρόνου πάγια και σταθερή θέση της Διοίκησης της ΠΝΟ υπήρξεν και εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της αυτονομίας και αυτοτέλειας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, που καταργήθηκαν με τον Ν. 3863/2010 "Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις" με το άρθρο 27 του οποίου από 1-1-2013 ο κλάδος κύριας σύνταξης Ναυτικών του ΝΑΤ εντάσσεται στον κλάδο σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, γεγονός που εξακολουθεί να βρίσκει την ΠΝΟ κάθετα αντίθετη".

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: