Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η “ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ”, Ο ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

-Ποιοι κάνουν “παιχνίδι” στην αντιπολίτευση του δήμου Αλεξάνδρειας
Σ
τη προχτεσινή εκπομπή που κάναμε με τον Ρ. Καραλιόπουλο στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7 άκουσα, με έκπληξη είναι η αλήθεια, ότι ο τέως δήμαρχος Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου παραπλανήθηκε. Το άκουσα και εξεπλάγην διότι ο τέως και επί οχταετία δήμαρχος δεν είναι μικρό παιδί ούτε αφελής να τον δουλεύει κάποιος, έστω κι αν αυτός είναι δήμαρχος, νομάρχης ή ότι άλλη θέση θεσμική κατέχει. Τον έχω για έξυπνο τον Μπ. Γκιόνογλου και ότι θέλει ας υποστηρίζει ο ίδιος θέλοντας να απαλλαγεί από την πατάτα που έκανε. Και τι βρήκε να πει ο άθεόφοβος.
Ότι τον..παραπλάνησε ο δήμαρχος και μάλιστα όχι μόνο μια φορά αλλά πολλές φορές. Κι αρχίζω και αναρωτιέμαι: Ρε μπας και ο τέως δήμαρχος μετά τις εκλογές έπαθε τίποτα και τον παραπλανούν τόσο πολύ; Ρε μπας και έχουμε μπλέξει με κανέναν δήμαρχο που υπνωτίζει τους αντιπάλους του και υπογράφουν ή συναινούν σε ό,τι αυτός προτείνει; Τίποτα δε συμβαίνει και η πλάκα καλό θα είναι να κοπεί.
Ο τέως δήμαρχος συμφώνησε να καταδικαστεί η συμπεριφορά του συμβούλου του Γ. Κιρκιλιανίδη ως ανάρμοστη και αυτό καταγράφηκε τόσο στα πρακτικά της συνεδρίασης όσο και στ΄ αυτιά των συμμετεχόντων όπως του Θ. Τσιάπλα που κι αυτός χτες στην εκπομπή επιβεβαίωσε τα όσα η ανακοίνωση του δήμου διαλαμβάνει. Αν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αυτό είναι ένα πρόβλημα αλλά δεν είναι το μείζον για μας τους πολίτες. Ας το λύσουν μεταξύ τους και ας βρουν κοινό βηματισμό ώστε να σταματήσει η ..πολυφωνία. Γεγονός είναι ότι στην παράταξη αυτό το διάστημα τον τόνο δίνει ο Γκιόνογλου με τις τοποθετήσεις του που σε πολλές των περιπτώσεων είναι αντιφατικές και η μια αλληλοσυγκρουόμενες.
Ωστόσο, ρόλο προσπαθεί να παίξει ο Τασιόπουλος που βέβαια οι δυνατότητές του εξαντλούνται σε διαδικαστικά θέματα και βγάζει μια καθαρά γραφειοκρατική συμπεριφορά και όχι πολιτική. Τυπική συμπεριφορά δασκάλου που επιχειρεί να παίξει ρόλο στην ομάδα και τελικά αυτό που καταφέρνει είναι να τους μπερδεύει και να εμφανίζονται με πολλές ..γραμμές.
Από την άλλη έχουμε καταγράψει την παρουσία του Γ. Απατσίδη που με τις παρεμβάσεις του, λιγοστές προς το παρόν, επιχειρεί να καταγράψει ηγετική παρουσία εγγράφοντας υποθήκες για το μέλλον. Είναι φανερό πως πήρε προβάδισμα στην κούρσα της διαδοχής Γκιόνογλου, εάν και εφόσον συμβεί, από τον Κ. Ναλμπάντη που ως σήμερα παραμένει θεατής και ίσως ακολουθεί το δόγμα «όποιος κάνει σπριντ από νωρίς μένει από δυνάμεις στην τελική ευθεία».
Επίσης, πρέπει να καταγράψουμε την αγωνιώδη προσπάθεια της Λαμπίρη να ξεχωρίσει με τοποθετήσεις επί παντός του επιστητού ίσως για να καταδείξει ότι δικαίως την προτίμησε το εκλογικό σώμα της ενότητας Αντιγονιδών σε αντίθεση με τον Τασιόπουλο που εξελέγη δεύτερος αν και δήμαρχος στην περιοχή εκείνη προ οχταετίας.
Τέλος, αυτόνομη πορεία φαίνεται να έχει επιλέξει ο Ισ. Χαλκίδης που έχει την ιδιαιτερότητα να είναι αδερφός βουλευτή της ΝΔ και κωλύεται να ταυτιστεί με κυβερνητικές πολιτικές όπως για παράδειγμα αυτό των συγχωνεύσεων των σχολείων που υλοποιεί το υπουργείο της Διαμαντοπούλου.
Συμπερασματικά, η διαρκής «αποπλάνηση» που παθαίνει ο τέως δήμαρχος και η άναρχη συμπεριφορά ορισμένων συμβούλων της παράταξης δημιουργούν ένα κλίμα που σχολιάζεται ποικιλοτρόπως και είναι φανερό ότι επιλέγεται από όλους η φυγή προς τα μπρος και η χωρίς όρια επιθετική κριτική στη διοίκηση με αποτέλεσμα να καθίσταται η αντιπολίτευση από παράταξη ευθύνης, όπως είχε δεσμευτεί ο αρχηγός της, σε παράταξη που παράγει μεν ειδήσεις αλλά αυτές είναι …παραπολιτικές.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

esi alitheia k. moxla giati koptesai toso poli ? exeis kanena tsouksimo me tin omada gkionoglou kai genika me to pasok ? ta kouvadakia sou kai s alli paralia ......

Ανώνυμος είπε...

o moxlas kopetai giati exei prosopiko symferon apo ton dhmhtriadh. ayto pleon fainetai kseka8ara apo tis topo8ethseis toy. Oti apofasizei h energei o dhmhtriadhs o gikonogloy ftaiei kai parataksh toy. ayto kata ton moxla legete dhmosiografia. kala an skotosoyn toys dhmosigrafoys polloi 8a pane tzampa.

Ανώνυμος είπε...

Χάρη προφανώς δεν είσαι ενημερωμένος για το τι γίνεται στην ομάδα και γράφεις ότι υπάρχουν μόνο αυτές. Έχουν γίνει πράγματα που αν μαθευτούν θα γελάνε όλοι με αυτούς που μας διοικούσαν τόσα χρόνια. Για ψάξε λίγο να δεις πως μιλάει ο ένας για τον άλλο.

Nikos Lioliopoulos είπε...

Θα μου επιτρεψεις αγαπητε Χαρη να επισημανω οτι στην προσπαθεια σου να καταγραψεις της επικαιροτητα απο την οπτικη σκοπια του φιλου της πλειοψηφιας, οπως και εγω αλλωστε, κανεις καποια σοβαρα λαθη.
Δεν γνωριζω τι γινεται στην παρατακη της μειωψηφιας, παρα μονο απο οσα διαβαζω στα μεσα.
Θεωρω ομως μεγαλο φαουλ αυτο που γραφεις για εναν πολιτικο οπως ο Τασιοπουλος που υπηρξε ενας κατα γενικη ομολογια πετυχημένος δημαρχος. Μπορει να ειναι απρεπεστατος καποιες φορες, αλλα σε καμια περιπτωση, δεν ειναι μονο για αυτα που λες.

Ανώνυμος είπε...

O Γκιόνογλου έκανε αυτό που έπρεπε, καυτηρίασε την τακτική δημοτικού συμβούλου της παραταξής του γιατί σαν μέλος της επιτροπής συμφώνησε ο δήμος Αλεξάνδρειας να εκπροσωπηθεί με τη συγκεκριμένη σύνθεση.
Ο κ. Κιρκιλιανίδης,κολλητός του ΝΑΛΜΠΑΝΤ!!!,ΕΞΈΘΕΣΕ ΤΟΝ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ!, τυχαίο......δε νομίζω!!

Ανώνυμος είπε...

Αναρμοστη δεν ηταν η συμπεριφορα λογω μεταβασης στη Αθηνα.
ΑΙΡΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ.
Αναρμοστη ηταν γιατι ενω αλλα συμφωνησε ο αρχηγος της παραταξης του(να μην κλεισει κανενα σχολειο)αλλα προωθησε στη υφυπουργο ο συμβουλος(να κλεισει το γυμνασιο Πλατεος).
ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.