Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΚΚΕ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


«Η μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Νοέμβρη 2010 παίρνει, από τα ίδια τα πράγματα και ακόμα περισσότερο απ' ό,τι παλιότερα, λόγω των εξελίξεων τον τελευταίο χρόνο με την οικονομική καπιταλιστική κρίση, γενικό χαρακτήρα πολιτικής αναμέτρησης»: Μ’ αυτό τον τρόπο η απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ δίνει το σύνθημα για την εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου.
Στην απόφαση τονίζεται ότι..
«δεν αποτελούν κριτήριο τα πρόσωπα ή οι επικεφαλής των συνδυασμών. Αυτό που καθορίζει την ταυτότητα και τις προθέσεις τους είναι ποια πολιτική δύναμη τους στηρίζει. Εχει σημασία η στάση των συνδυασμών απέναντι στα καθημερινά εργατικά, λαϊκά προβλήματα, απέναντι στις αιτίες και τη διέξοδο από την κρίση, από τη στάση σε μεγάλα προβλήματα, όπως είναι το Αιγαίο, η κατάσταση στα Βαλκάνια, το Κυπριακό. Σε όλα αυτά τα ζητήματα η Ελλάδα παίζει ρόλο. Ρόλο πάνω απ' όλα πρέπει να έχει ο λαός», προστίθεται στην απόφαση της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Ζητείται επίσης από τους πολίτες να καταψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και «να αποδείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι, για μια ακόμη φορά, να δείξουν εμπιστοσύνη ή να πιστέψουν στα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισαν το 2009…. Αυτό που δεν έκανε ο εργαζόμενος λαός στις εθνικές εκλογές, να το τολμήσει τώρα. Να κάνει το θεαματικό βήμα, να γείρει την πλάστιγγα του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του. Η αλλαγή συσχετισμού δε γίνεται με την περιπλάνηση ανάμεσα στα διάφορα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της πλουτοκρατίας, αλλά ψηφίζοντας ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σε ορισμένα θέματα. Τώρα πρέπει να ενισχυθεί το ΚΚΕ, η δύναμη που θέλει και μπορεί να δώσει δύναμη στο λαϊκό κίνημα, αποτελεσματικότητα και νόημα στον αγώνα», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Όσον αφορά τον «Καλλικράτη», τονίζεται ότι προωθεί:
- Τη διευκόλυνση και ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου (ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγή των χρήσεων γης στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης, κ.ά.).
- Την πιο βαθιά και πλατιά προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, την πλήρη ανατροπή σε τομείς, όπως εργασιακές σχέσεις, Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια, Αθλητισμός, Πολιτισμός.
- Τη χειραγώγηση του λαού κάτω από την κυρίαρχη πολιτική.

Πηγή: Εφημερίδα Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: