Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

ΚΚΕ: ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΓΟΥ


Η νομιμοποίηση και η γενικευμένη εξάπλωση του ηλεκτρονικού τζόγου που περιλαμβάνει το μνημόνιο και προωθεί η κυβέρνηση με κύριο επιχείρημα την είσπραξη μεγάλων εσόδων για το κράτος είναι ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του λαού και της νεολαίας. Με αυτή τη λογική το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα είναι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είναι ένα ακόμα δείγμα της σαπίλας του καπιταλισμού και των πολιτικών ηγεσιών που τον υπηρετούν, να θεωρούν το τζόγο παράγοντα ανάπτυξης.
Η «νόμιμη» λειτουργία πάνω από τριάντα...
χιλιάδων καταστημάτων ηλεκτρονικού τζόγου και διάφορων μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών (φρουτάκια κα) θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα και ειδικά στη νεολαία.
Όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης είναι σαθρά και προκλητικά. Η νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου δεν είναι απάντηση στον λεγόμενο παράνομο. Είναι αξιοποίηση και ανάπτυξή του. Ο παράνομος θα συνεχίσει να υπάρχει δίπλα στο λεγόμενο νόμιμο και θα αναπτύσσεται παράλληλα. Εάν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να πάρει μέτρα περιορισμού του παράνομου τζόγου στο διαδίκτυο, αλλά δεν έχει πάρει κανένα μέτρο προς αυτή τη κατεύθυνση. Αντίθετα συνεχίζει τη πολιτική που είχε και η ΝΔ, επέκτασής του με την βαθύτερη εμπλοκή του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ μέσω του στοιχήματος, την εξάπλωση των τυχερών παιχνιδιών, των καζίνο κλπ.
Εντελώς ανυπόστατο είναι ότι θα μπουν κανόνες για την προστασία των παιδιών και εθισμένων. Η νομιμοποίηση ενθαρρύνει την κοινωνική αποδοχή του φαινομένου του τζόγου με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι όποιες απαγορεύσεις θα είναι διακοσμητικές
Η εγκληματικότητα που αναπτύσσεται γύρω από τον τζόγο όχι μόνο δεν θα αντιμετωπιστεί, αλλά θα θεριέψει. Τα νοσηρά φαινόμενα και η διαφθορά θα πάρουν νέες διαστάσεις.
Ψέμα είναι ο ισχυρισμός ότι με την νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου θα ανοίξουν νέες δουλειές και θα δώσει διέξοδο σε αυτοαπασχολούμενους και μικρομαγαζάτορες. Αντίθετα ο ηλεκτρονικός τζόγος θα είναι κάτω από έλεγχο και την ιδιοκτησία λίγων μεγάλων εταιριών.
Επίσης γελοίο να χρησιμοποιούν ως επιχείρημα οι υποστηρικτές της ΕΕ ότι νομιμοποιούν τον ηλεκτρονικό τζόγο για να μην επιβάλει στη χώρα άλλα πρόστιμα η ΕΕ.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν πρέπει να δεχθούν την αναζήτηση της καθημερινής τους επιβίωσης στο τζόγο. Πρέπει να απορρίψουν την πολιτική υπέρ του τζόγου. Είναι η ίδια πολιτική που τους καταδικάζει στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, της ανεργίας και της φτώχειας ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και τα μέσα να ζήσουν και να απολαύσουν σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

ΑΘΗΝΑ 27/08/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: