Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ "ΜΠΑΡΟΥΤΙ" ΒΕΡΟΙΑΣ: ΦΤΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ


Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στον Διαβατό Ημαθίας το «Αυτόνομο Κοινωνικό Στέκι Βέροιας «Μπαρούτι» πραγματοποίησε συγκέντρωση - παρέμβαση για την ανθρώπινη ελευθερία ενάντια σε κάθε κράτος, εξουσία και ταξικότητα.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου στη Βέροια από τις 6 μέχρι τις 9 το βράδυ οπότε οι διαδηλωτές αποχώρησαν.
Σε ανακοίνωση που διανεμήθηκε, αναφέρονται υα εξής:
«Σχετικά με την κατάσταση στο Διαβατό Ημαθίας
Την Τετάρτη 28 Ιουλίου, στο Διαβατό Ημαθίας έλαβε χώρα το ακόλουθο περιστατικό:
Μετά από έντονη λογομαχία μεταξύ παρέας Αλβανών και μιας παρέας Ελλήνων ακολούθησε ένα απάνθρωπο περιστατικό. Ένας απ’ τούς αλβανούς επιτίθεται στην άλλη παρέα με μαχαίρι και μετά από αγρία συμπλοκή, τέσσερις Έλληνες και ένας Αλβανός βρίσκονται στο Νοσοκομείο Βεροίας τραυματισμένοι.
Εν μέσω μιας βαθιάς κοινωνικοπολιτικής κρίσης λοιπόν αναζητείτε ο εχθρός. Ο εχθρός που υπονομεύει την ασφάλεια, την ενότητα και την “καθαρότητα” του έθνους. Οι μετανάστες-αλλοδαποί όταν δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κράτους και των αφεντικών ως φθηνό εργατικό δυναμικό, μετατρέπονται εύκολα σε εξιλαστήριο θύμα – η ιστορία μας το έχει δείξει επανειλημμένα άλλωστε-.
Εμείς απαντάμε: ο εχθρός μας είναι το κράτος, η εξουσία και όλες οι σχέσεις εκμετάλλευσης. Ο άνθρωπος στρέφεται εναντίον του συνανθρώπου του αφού εκπαιδεύτηκε να διατηρεί τις παραπάνω σχέσεις ως τον μόνο γνωστό τρόπο επιβίωσης θεωρώντας το ως κάτι αναπόφευκτο.
Ως ένα ακόμη εργαλείο ελέγχου -της κοινωνίας- στα χέρια της εξουσίας, ο εθνικισμός, δημιουργεί τεχνητές διακρίσεις, διαχωρισμούς και αόρατους εχθρούς, καθώς ταυτόχρονα προσπαθεί να πετύχει μια πλασματική ενότητα για χάρη των συμφερόντων μιας καταπιεστικής ολιγαρχίας, η οποία με το μανδύα της δημοκρατίας, επιβάλει την βαρβαρότητα της στο σώμα της κοινωνίας μας
Είναι η παγίδα στην οποία μπορεί να πέσει ο καθένας μας εάν δεν αντιληφτεί εγκαίρως ότι οι άνθρωποι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας και πως το μόνο που μας κρατάει δέσμιους σε μια κατάσταση αντιπαλότητας είναι η υπακοή σε ένα σύστημα που προωθεί την εκμετάλλευση και την ανθρωποφαγία για να προφυλάξει τον εξουσιαστικό μηχανισμό.
Ένα σύστημα, εν τέλει, που γνωρίζει πολύ καλά πως όσο τσακώνονται οι δούλοι μεταξύ τους τόσο παρατείνεται η θητεία του αφέντη στον θρόνο.
Ελάτε να ξαναφτιάξουμε την κοινωνία για μας από εμάς τους ίδιους, μακριά από έθνη και κράτη και μακριά από κάθε είδους εκμετάλλευση να αγωνιστούμε για την ανθρώπινη ελευθερία και δημιουργικότητα.
Η μετανάστευση είναι ταξικό και όχι εθνικό ζήτημα ας σπάσουμε επιτέλους τα στερεότυπα. Άλλωστε το μόνο που έχουμε να χάσουμε είναι οι αλυσίδες μας.
Ποτέ ξανά φασισμός
Φτύσε την καραμέλα του εθνικισμού πριν λιώσει στο στόμα σου»


baruti.squat.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ama skwtonan to diko sou to paidi oi alvanoi na evlepa ean eleges ta idia.

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ο αλβανός όταν μαχαίρωνε σκεφτόταν την κρατική αδικία και τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς...κάντε μας τη χάρη ρε!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΕΝΑ ΑΝΑΡΧΟΠΡΕΖΟΝΙΑ ΠΡΩΔΟΤΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧ.. ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ,ΕΘΝΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΑΠΛΗΤΑ ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΝΙΑΣ ΣΥΝΧΡΟΝΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΔΗΣ ΦΡΑΠΕΔΟΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΜΟΥΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΙΔΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΥΛΟΥΞΑΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΥΑΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΙΛΑ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΒΡΟΜΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΛΑΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Η Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΑ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΣΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΓΕΝΕΙ Η ΠΡΕΖΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΕΝΟΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΟΣ..ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ.. ΠΟΙΟΙ,ΠΟΥ ,ΚΑΙ ΠΟΤΕ. ΟΛΑ... [ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΒΕΡΟΙΑΣ]

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Έλληνας έχει καταντήσει σαν και του λόγου σου... (για τον "ανώνυμο 9 Αυγούστου 2010 2:06 π.μ.") ζήτω που καήκαμε. Εάν ο πολιτισμός, η κουλτούρα, τα υψηλά ιδανικά του έλληνα εκφράζονται με τον τρόπο τον δικό σου... δεν αξίζει να υφίσταται πια ο έλληνας γιατί είναι Ντροπή τέτοιου είδους υπόσταση.