Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΟΙ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ;

Εντυπωσιασμένος από την κολοσσιαία δουλειά που πάει να γίνει μεταξύ των ελλήνων κονσερβοποιών και του Ρωσικού κράτους θυμήθηκα ένα γεγονός που εύλογα προκαλεί απορίες και συνειρμούς.
Αναφέρομαι στη δουλειά που εξήγγειλε ο υφυπουργός Γεωργίας Κ Κιλτίδης και αφορά στην εξαγωγή 200 χιλιάδων τόνων κομπόστας στην Ρωσία.
Θυμήθηκα ότι προ τριών περίπου ετών είχε εκδηλωθεί αντίστοιχο ενδιαφέρον από μια ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών που με εντυπωσιακό τρόπο είχαν εξαγγείλει τη δημιουργία ενός δικτύου πωλήσεων στην χώρα αυτή σε συνεργασία με ελληνικές βιομηχανίες κομπόστας και ρωσικών φορέων.
Υπόσχονταν τότε την άμεση εξαγωγή 200 χιλιάδων τόνων νωπών φρούτων (ροδάκινα, αχλάδια, ακτινίδια κλπ) και κομπόστας βέβαια. Έλεγαν, σε επίσημα έγγραφα παρακαλώ, ότι δεσμεύονται να αποστείλουν ένα εκατομμύριο τόνους στην τετραετία 2006-2009!
Βέβαια, τίποτα από αυτά τα φιλόδοξα δεν έγιναν και έμειναν οι υποσχέσεις και τα έγγραφα…
Βρε μπας και έχουν δίκιο ορισμένοι από τους ενασχολούμενους με τις βιομηχανίες κομπόστας που μένουν διστακτικοί και «κουμπώνονται» όταν ακούν τέτοια φαραωνικά σχέδια;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα. Όταν βλέπεις τον άλλον ξεκούμπωτο τον άλλον μπροστά σου, το μυαλό δεν πάει σε καλό. Ξεκουμπώθηκε, άρα έρχεται για να σου την... κάτσει. Χαζός είμαι να ξεκουμπωθώ εγώ. Σφιχτό το ζωνάρι. Κουμπωμένοι παντού. Θα μας την φορέσουν ακόμη μια φορά.

Ανώνυμος είπε...

To λαϊκό πανηγύρι το ξέρουμε
εδώ θα έχουμε, αν περπατήσει αυτή η δουλειά, αγροτικό πανηγύρι.
Διευθυντής όρχήστρας ο γιατρός που ήθελε να γίνει ο προστάτης των φτωχών αγροτών και που τελικά ως υπέρμαχος της ηθικής στην πολιτική έκλεισε τη δουλειά με τη Ρωσία.
Στο κλαρίνο ο πρόεδρος Τσιρανίδης και χορευτές- πανηγυρτζίδες τα μέλη του.
Να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν όλοι.