Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΒΙΒΛΙΟ: Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ ΤΟΥ ΣΕΛΙΟΥ

Η παρουσίαση του βιβλίου του Αστέριου Τζίμα «Η Κιβωτός των Βλάχων του Σελίου», του Βεροιώτη συγγραφέα Αστέριου Τζήμα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, παραμονή της Γιορτής της Παναγίας, στην κεντρική πλατεία του Σελίου, αμέσως μετά τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Παπαστάμκος, οι Βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Σιδηρόπουλος, ο Νομάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, η Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου..
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας και το Σύλλογο Βλάχων Βέροιας.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Νομάρχης τόνισε μεταξύ άλλων ότι το έργο του ακούραστου Σελιώτη συγγραφέα Αστέριου Τζίμα είναι μια σπουδαία πνευματική συνεισφορά στην ιστορία των Βλάχων, σχολιάζοντας ότι η χρηματοδότηση του έργου από τη Ν.Α. Ημαθίας είναι η μικρότερη δυνατή συνεισφορά στην εκπόνηση αξιόλογων ιστορικών έργων που συμβάλλουν ουσιαστικά στην καταγραφή και διατήρηση της τοπικής ιστορίας.
Το βιβλίο παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Τάκης Γεωργίου αναφερόμενος στην ιστορική και συναισθηματική του αξία για τους νεότερους και τους παλαιότερους.
Με τη σειρά του ο συγγραφέας Αστέριος Τζίμας ευχαρίστησε το Νομάρχη και το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την υποστήριξη που παρείχαν για μια ακόμη φορά στην προσπάθειά του για την ολοκλήρωση της έκδοσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: