Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΔΗΜΑΔΗ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Σάκης Δημάδης, αντιπρόεδρος του συλλόγου μηχανικών μηχανολόγων Ημαθίας και πρώην μέλος της ΝΕ Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Δημάδης είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ότι έζησε τραγελαφικές καταστάσεις στο Νοσοκομείο της Βέροιας όπου νοσηλεύεται η μητέρα του εδώ και πέντε ημέρες μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη.
Το νοσοκομείο, συνεχίζει ο κ. Δημάδης, δεν διαθέτει ιατρό νευρολόγο (!!) και αναγκάστηκε να καλέσει ιδιώτη ιατρό της ειδικότητας αυτής για να εξετάσει την ασθενή. Βέβαια, τον πλήρωσε από την τσέπη του αφού το δημόσιο νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει την ασφαλισμένη!!!
Ωστόσο, αυτά που ακολούθησαν τον έβγαλαν έξω από τα ρούχα του. Το ΓΝΝ Βέροιας δεν διαθέτει μαγνητικό τομογράφο και η μητέρα του για να κάνει αυτή την εξέταση έπρεπε να διακομιστεί στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Παπαγεωργίου.
Την έστειλαν εκεί χωρίς συνοδεία ιατρού με αποτέλεσμα η εξέταση να μη γίνει διότι η ασθενής δεν μπορούσε να μείνει ακίνητη μέσα στον τομογράφο (το λέει η διάγνωση που έχω στην διάθεσή μου).
Το αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψει η ασθενής χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση έχοντας υποστεί ταλαιπωρία χωρίς λόγο και το δημόσιο σύστημα υγείας σε έξοδα χωρίς αντίκρυσμα.
Σε ερώτηση του Σ. Δημάδη στο νοσοκομείο "γιατί δεν μεριμνήσατε με τρόπο ώστε η ασθενής να μπορεί να κάνει την εξέταση και γιατί δεν την συνόδεψε γιατρός" η απάντηση του Νοσοκομείου Βέροιας ήταν "έτσι κάνουμε πάντα". Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου είπε ότι ήταν ευθύνη της Βέροιας να μεριμνήσει για την ασθενή του.
Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ακόμα ένα επεισόδιο χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία που φαίνεται ότι δεν άγγιξε η επανίδρυση του κράτους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: