Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

Ιδρύθηκε το μουσικό σχολείο (Γυμνάσιο) Βέροιας που θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά 2009-2010, στα κτίρια του ΤΑΓΑΡΟΧΩΡIΟΥ Βέροιας, με μαθητές της Α’ Γυμνασίου .
Οι γονείς των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής που θα γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 2-9-2009 μέχρι και 10-9-2009, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας (Μούμογλου 1 – Βέροια, τηλ. 23310-78900) ή στα κατά τόπους Γραφεία της Αλεξάνδρειας (Αλεξάνδρου Παπάγου & Γρηγορίου Λαμπράκη, τηλ. 23330-22173) και της Νάουσας (Παπαγεώργη 5, τηλ. 23320-28018) μέχρι και 1-9-2009.
Η επιτροπή θα επιλέξει τους μαθητές για την εγγραφή τους στην Α’ Τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου αξιολογώντας το ρυθμό, την ακουστική ικανότητα, φωνητική ικανότητα , διάκριση ηχοχρωμάτων και προαιρετικά τη γνώση μουσικού οργάνου.
Το Μουσικό Σχολείο είναι ένα δημόσιο σχολείο (Γυμνάσιο) που λειτουργεί όπως όλα τα Γυμνάσια της χώρας , με τα ίδια μαθήματα γενικής παιδείας, ίδιες ώρες, ίδια βιβλία και επιπλέον τα μαθήματα μουσικής παιδείας.
Τα μαθήματα μουσικής παιδείας περιλαμβάνουν θεωρητικά Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Μουσικής και σε ατομικά μαθήματα τρία μουσικά όργανα: ένα όργανο επιλογής (κιθάρα, ούτι, βιολί παραδοσιακό ή ευρωπαϊκό, κρουστά, σαξόφωνο, ακορντεόν, κλπ) και δύο υποχρεωτικά, το πιάνο ως όργανο αναφοράς Ευρωπαϊκής μουσικής, το κλαρίνο ως όργανο αναφοράς παραδοσιακής μουσικής ή τον ταμπουρά ως όργανο αναφοράς της βυζαντινής μουσικής.
Στους μαθητές παρέχεται δωρεάν από την πολιτεία η μεταφορά τους από κάθε σημείο του νομού στο σχολείο και πλήρες ατομικό μεσημεριανό γεύμα λόγω του εκτεταμένου προγράμματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θ α έχει και κλαρίνα ε; Να κάνουμε μια μπάντα με όλο τον πληθισμό της Αλεξάνδρειας. Βιρτουόζει στο κλαρίνο. Αυτό μας μαθαίνουν τόσα χρόνια.Κλαρίνα και ντοπύκου ντούκου. Κρουστά εννοώ.