Σάββατο 24 Μαΐου 2008

"OXI ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ" ΛΕΕΙ ΤΟ 30ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΔΚ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΙΧ. ΧΑΛΚΙΔΗ

Την απόφασή τους να μην συμφωνήσουν με την διοικητική μεταρρύθμιση που δρομολογεί η κυβέρνηση διατράνωσαν σήμερα οι αιρετοί σύνεδροι που συμμετείχαν στο 30ο συνέδριο της ΤΕΔΚ Ημαθίας που έγινε στην Αλεξάνδρεια.
Απέναντί τους, ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης που κήρυξε τις εργασίες του συνεδρίου και ο οποίος αντέδρασε έντονα όταν διαπίστωσε ότι οι δήμαρχοι και οι δήμοι της Ημαθίας δεν συναινούν στην μεταρρύθμιση λέγοντας ότι «εξυπηρετούν προσωπικές και τοπικιστικές σκοπιμότητες».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ημαθίας Κώστας Καρέλης, δήμαρχος Μελίκης, υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι οι υφιστάμενοι δήμοι στο νομό είναι σχετικά αυτάρκεις και πληρούν αρκετά κριτήρια που θέτει η μελέτη του ΙΤΑ της ΚΕΔΚΕ όπως για παράδειγμα το πληθυσμιακό κριτήριο.
Ζήτησε επίσης ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ημαθίας να δοθούν οι απαραίτητοι πόροι από το κράτος ώστε να συντηρηθούν οι δομές και οι αρμοδιότητες που τους έχουν παραχωρηθεί.]
Την ίδια σχεδόν άποψη διατύπωσαν όλοι οι ομιλητές, δήμαρχοι και σύμβουλοι, διαμορφώνοντας ένα κλίμα κάθε άλλο παρά υποστηρικτικό της κυβερνητικής θέσης για τον Καποδίστρια Νο 2. Να σημειωθεί οτι οι τρεις δήμαρχοι που θεωρούνται "μεγάλοι" (Βέροια- Νάουσα- Αλεξάνδρεια) έχουν την άποψη οτι πρέπει να γίνουν τρεις μεγάλοι δήμοι στα γεωγραφικά πλαίσια των αντίστοιχων επαρχιών.
Παρέστησαν και χαιρέτησαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Σιδηρόπουλος, ο νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νομαρχιακό συμβούλιο Δ. Μούρνος, εκπρόσωποι κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΚΚΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: