Σάββατο 24 Μαΐου 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ'

Θετικά στάθηκαν απέναντι στο ενδεχόμενο να καταστεί η Αλεξάνδρεια ένας εκ των τριων ή τεσσάρων δήμων της Ημαθίας που θα προκύψουν από την εφαρμογή του «Καποδίστρια Νο2» στο αμέσως προσεχές διάστημα οι σύμβουλοι του δήμου Αλεξάνδρειας στη συνεδρίαση του σώματος που έγινε την Πέμπτη το βράδυ.
Εξ αρχής ο δήμαρχος Μπ. Γκιόνογλου είπε πως είναι καταρχήν θετικός με τις συνενώσεις με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια από το κράτος.
Ο κ. Γκιόνογλου συγκεκριμένα τόνισε «η κεντρική διοίκηση πρέπει να προχωρήσει στη γενική μεταρρύθμιση με κριτήρια και αποφάσεις που θα είναι εθνικού χαρακτήρα και να δώσει στις τοπικές κοινωνίες τα μέσα με τα οποία θα ασκούν εξουσία».
Εκφράζοντας τη θετική του στάση προς τι συνενώσεις, τόνισε ότι «είμαι θετικός γιατί με τον Καποδίστρια1 έγιναν λίγο πιο ισχυροί οι δήμοι .
Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να είναι αμφίδρομη με 2 σκέλη, το οικονομικό και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους δήμους, γιατί δίνοντας τα οικονομικά δεδομένα και την εξουσία θα λειτουργήσουν σωστά.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκος Γκαβαρδίνας τόνισε ότι η Αλεξάνδρεια θα γίνει το 2ο οικονομικό κέντρο στην περιοχή, ξεπερνώντας ακόμη και τη Νάουσα, γιατί ο δήμος θα έχει 29 χώρια, είπε, και θα φθάσει τις 40000 σε πληθυσμό.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δ. Παράσχος επεσήμανε ότι καλούνται να συζητήσουν για θεσμικές αλλαγές, χωρίς κανένα πλαίσιο. Τόνισε ότι ο θεσμός της Τ.Α βρίσκεται σε στασιμότητα και θα ήταν σωστό να υπάρχει ένα πλαίσιο από την πολιτεία, ώστε οι προτάσεις να είναι πιο ουσιαστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: