Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αγωνιστική συγκέντρωση του Σαββάτου στην Θεσσαλονίκη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση που καλούν πρωτοβάθμια σωματεία και συντονιστικά αγώνα από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ το Σάββατο 21 Ιούνη στις 11.30πμ στο άγαλμα Βενιζέλου. 
Ο αγώνας ενάντια σε απολύσεις, διαθεσιμότητα και...
απλήρωτη εργασία, διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών συνεχίζεται χωρίς αναβολή, ανακωχή, εκλογική αναμονή. Οι ηρωικές καθαρίστριες, οι μαχητικοί σχολικοί φύλακες, οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, τα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σπάνε το τείχος της σιωπής και της καταστολής γύρω από τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. 
Η υπεράσπιση της εργασίας, της παιδείας, της υγείας και των δημόσιων αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό, δεν παίρνει αναβολή. Δεν είναι ώρα για παθητική αναμονή των εξελίξεων, αλλά για συλλογική και οργανωμένη δράση με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και τις λαϊκές συνελεύσεις. Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή και πάλη ταξική. 
Την ώρα που η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξαφανίζονται, τα πρωτοβάθμια σωματείων μπορούν και πρέπει να φέρουν στο προσκήνιο τον κόσμο της δουλειάς, για να φτάσουμε στην αναγκαία σύγκρουση και ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής που χαράζει από κοινού με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα στηρίξει με κάθε δύναμη τις πρωτοβουλίες των πρωτοβάθμιων σωματείων για κινητοποιήσεις, ενημέρωση και αγωνιστικό συντονισμό των εργαζόμενων από τα κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: