Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Γήπεδα- Ομαδες- δημόσιο χρήμα / Δ. Χαλικιά

της Δημ. Χαλικιά
1) Το ΜΟΝΟ σκάνδαλο γηπέδου που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι το "Καραϊσκάκης"και η συμφωνία με τον Κόκκαλη. 100% χρηματοδότηση του Δημοσίου ( με αμφιβόλου περιεχομένου Σύμβαση) . 
2) η ΑΕΚ έχει ιδιόκτητο οικόπεδο. Η ΑΕΚ έχει τον Πρόεδρο της και μου φαίνεται τουλάχιστον αστείο να ζητάνε κάποιοι να...
αλλάξει Πρόεδρο για να κάνει γήπεδο!!! 
3) τα γήπεδα σήμερα δεν γίνονται με τις προϋποθέσεις της δεκαετίας του 1950. 
4) σε ότι αφορά στο Άλσος και την " καταπάτηση του" : 6 στρεμματα ειναι ο, 6 εκτάρια !!!, (δηλαδή σχεδόν τίποτα σε σχέση με τα αντισταθμιστικά οφέλη δηλαδή την αναβάθμιση
και συντήρηση των 480 στρ.)

Το Άλσος των 480 στρεμμάτων βρίσκεται εδώ και χρόνια σε άθλια κατάσταση. ( το τι σημαίνει αυτό, πως μπορεί να αναβαθμιστεί και τι προϋπολογισμός απαιτείται
Καλό είναι να κουβεντιαστεί με Δασολόγους συναδέλφους μου - επιτρέψτε μου την " υπεροψία" επί του θέματος- η οποία απορρέει από το γεγονός ότι την τελευταία ( τουλάχιστον) δεκαετία κανένας δεν ανταποκρίθηκε στις " δασικές"φωνές και στις προσπάθειες " ανασύστασης" του Άλσους! 
Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως είναι λίγο υποκριτικό να θυμούνται όλοι το Άλσος σήμερα και μάλιστα να μιλάνε για αφανισμό του !!!! 
5) τα έργα υποδομής και αλλά αθλητικά έργα τα οποία γίνονται σε αστικό ιστό και μάλιστα πυκνοκατοικημένο ΟΦΕΙΛΟΥΝ να συνοδεύονται από έργα ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου αλλά και πιθανά έργα συγκοινωνιακά, με σκοπό την αποφυγή μετατροπής της καθημερινής ζωής των κατοίκων της περιοχής σε κόλαση. 
6)τα έργα αυτά ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΟΜΙΜΩΣ να συγχρηματοδοτηθούν από κοινοτικά κονδύλια ε φ ο σ ο ν έχουν επενδυθεί ιδιωτικά κεφάλαια για την κατασκευή τους ( όπως ακριβώς στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ και ΟΧΙ όπως στην περίπτωση του Καραϊσκάκης που και το έργο και την ανάπλαση και τον δρόμο τα πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος). 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ σε άρθρο του δημοσιογράφου Γ. Κυριτση στην ΑΥΓΗ με τίτλο " αύριο θα ζητήσει και ο Μπεος" το όποιο θα μπορούσε να κοσμήσει με τα άκρως λαϊκιστικά του επιχειρήματα οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα πλην της ΑΥΓΗΣ .....

7) το αν μας αρέσει η όχι ο Μελισσανιδης, το αν μας αρέσει η όχι το όνομα αγία σοφία, κλπ. είναι απλώς η γνώμη μας. Εφόσον τηρούνται οι πολεοδομικοί και περιβαλλοντικοί όροι του έργου δεν μπορούμε να θέτουμε όρους που ξεπερνούν το νόμιμο πλαίσιο. Να θυμήσου ότι όπου οι πολίτες έχουν θέσει όρους επί πλέον, δεν τηρούσαν τα έργα κυρίως τους περιβαλλοντικούς τους όρους ( π.χ. Αττική Οδό, Εγνατία οδός).

Φυσικά πρέπει να στεκόμαστε κέρβεροι για να προστατέψουμε το περιβάλλον. Θα πρέπει όμως στοιχειοθετείται απειλή εναντίον του περιβάλλοντος. Εν προκειμένω, όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά είναι και Η ευκαιρία για πραγματική "αναστήλωση" του Άλσους.

Μια (διαδικτυακή ) βόλτα στο Μπερναμπεου στην Μαδρίτη, στο γήπεδο που έγινε στο Παρίσι με "μεσοτοιχία" την Montmarte,
το γήπεδο της Anderlecht στις Βρυξέλλες με "μεσοτοιχία" το Πάρκο των Εκθέσεων, δίνει "απαντήσεις στους καλοπροαίρετους διστακτικούς πολίτες.

Εν ολίγοις: το θέμα δεν είναι ούτε οικολογικό, ούτε επιχειρηματικό, ούτε αθλητικό !

Κάποιοι δεν θέλουν το γήπεδο. Πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται γήπεδο η ΑΕΚ (έχει λέει το ΟΑΚΑ...). Απαλλοτρίωση όμως σε ιδιοκτήτη γη δεν επιτρέπεται εκτός ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ κανένας αυτοκινητόδρομος ! ..... Οπότε αφήστε την " προστασία" και τα συμφέροντα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ .....,,,,,,,

Τι προβλέπω:
Το "γήπεδο" θα μείνει έτσι, το Άλσος ( sic) θα καταστρέφεται μέρα με την ημέρα, οι καταστηματάρχες που έβγαζαν χρήματα από την προσέλευση κοινού στο γήπεδο θα συνεχίσουν να κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Η σύγχυση που επικρατεί σε πάρα πολλούς ανθρώπους και χώρους σε αυτή την χώρα, που νομίζουν ότι "προστασία περιβάλλοντος" σημαίνει για την Αττική επιστροφή στα χρόνια που ο Θησέας βασίλευε στην Αθήνα, είναι πράγματι καταστροφική. Στην Αθήνα των 5 εκατ. ΧΩΡΟΘΕΤΕΙΣ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ με επεμβάσεις όμως.

Υ.Γ. 1) τα παραπάνω σχόλια δεν απευθύνονται στους καλοπροεραιτους ανθρώπους που πραγματικά αγωνιούν και παλεύουν για το περιβάλλον. Απευθύνονται σε αυτούς που έντεχνα δια στρέφουν την συζήτηση, μπλέκουν την ανάγκη δημιουργίας γηπέδου με το ποιος είναι ο Πρόεδρος της Ομάδας........, χρησιμοποιούν την ευαισθησία του πολίτη για την προστασία του περιβάλλοντος " διοχετεύοντας" μισές αλήθειες η ακόμα και ψευδή.

Υ. Γ. 2) Είμαι Παναθηναϊκός. Για να μην κατηγορηθώ για έννομο συμφέρον.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: