Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Εκδήλωση συμπαράστασης στον αντιφασίστα Χρ. Μπακαλάκη στα Γιαννιτσά / VIDEO / Ενάντια στην δίωξη και καταδίκη του από την αστική δικαιοσύνη

Από αριστερά οι Γ. Γιαννόπουλος, Χρ. Μπακαλάκης 

και Κ. Τορπουζίδης
Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου έγινε στα Γιαννιτσά η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ για συμπαράσταση προς τον σύντροφο Χρήστο Μπακαλάκη που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 5 Μαρτίου μετά την καταδίκη του σε 14 μήνες φυλάκιση εξ αιτίας της εμπλοκής του στην αντιπαράθεση και κόντρα με τους συμμορίτες της Χρυσής Αυγής στον...
Ομαδικό Τάφο.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ο δήμαρχος Γιαννιτσών κάλεσε τους Συμμορίτες- φασίστες στην τελετή μνήμης για τους εκατό και πλέον Γιαννιτσιώτες που εκτελέστηκαν από τους χιτλερικούς κατακτητές, ιδεολογικούς μέντορες των φασιστών της ΧΑ.
Κομμουνιστές και άλλοι αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την κατάθεση στεφάνου από τους φασίστες και μπήκαν μπροστά τους. Οι "επίσημοι" κάθονταν και παρακολουθούσαν αμέριμνοι ως να μην τους ένοιαζε η βεβήλωση. Τότε η ΧΑ ήταν "νόμιμο κόμμα" και όλοι ήθελαν την πελατεία της. Ήθελαν παράλληλα να εμπλέξουν τους κομμουνιστές απέναντι με τις δυνάμεις ασφαλείας όπως και έγινε.

Ο Χρήστος Μπακαλάκης πάνω στον γενικό χαμό και ευρισκόμενος σε άμυνα έριξε στο δρόμο μια παιδική κροτίδα ώστε να εκφοβίσει τους φασίστες.

Τον τύλιξαν σε μια κόλα χαρτί και με την σύμφωνη γνώμη των 14 επισήμων εισέπραξε από την αστική δικαιοσύνη δεκατέσσερις μήνες φυλάκιση.

Χρέος όλων των αντιφασιστών της περιοχής είναι να δώσουν έντονο παρών στην δίκη της 5ης Μαρτίου στα Γιαννιτσά ως ένδειξη συμπαράστασης στον αντιφασίστα κομμουνιστή Χρήστο Μπακαλάκη.



Στο βίντεο ο Χρ. Μπακαλάκης αναφέρεται στο ιστορικό της δίωξής του και στην αναγκαιότητα να δυναμώσει κι άλλο το αντιφασιστικό μέτωπο στην περιοχή ώστε να "καθαρίσει" από τους φασίστες




Στο βίντεο ο εκδότης του περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ Γιώργος Γιαννόπουλος αναλύει το φαινόμενο του φασισμού, των κινήσεων του Χίτλερ και το πως αναπαράγονται σήμερα από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.



Στο βίντεο αυτό ολοκληρώνει την εισήγησή του ο Γ. Γιαννόπουλος και αρχίζει ο Κώστας Τορπουζίδης, δικηγόρος, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης.



Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον Κ. Τορπουζίδη για τους φασίστες και την σύνδεση των αγώνων με την κεντρική πολιτική σκηνή

Δεν υπάρχουν σχόλια: