Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

VIDEO: Οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη είπαν όχι στην επιστράτευση



Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον αυταρχισμό και στην συνταγματική εκτροπή» οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης .....
πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.
Οι τοπικές ενώσεις καλούν τους καθηγητές αντιδράσουν, να βγουν στους δρόμους και να μην επιτρέψουν να μπει το σχολείο στο «γύψο» ξανά. Για αύριο, Τρίτη, προγραμματίζονται οι γενικές συνελεύσεις τους. Οι εκπαιδευτικοί των ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου το απόγευμα και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες ξεκίνησαν την πορεία τους από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Εθνικής Αμύνης και Αγγελάκη για να καταλήξουν και πάλι στο άγαλμα Βενιζέλου. Φωτογραφία: ΟΧΙ στο χακί!

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν στην πλατεία Αριστοτέλους και οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, οι οποίοι στη συνέχεια ενώθηκαν με την πορεία των ΕΛΜΕ.
Στην Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ στην Ερμού πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί.
Μέλη της Ομοσπονδίας διοργάνωσαν χάπενινγκ έξω από τα γραφεία: ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, με φιμωμένα τα στόματα και κρατώντας πανό με το σύμβολο της Χούντας και τη φράση «Ελλάς Ελλήνων Επιστρατευμένων» διαμαρτυρήθηκαν κατά της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν επίσης εργαζόμενοι του Μετρό και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συγκεντρωμένοι ξεκινησαν την πορεία και βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.




 Δείτε το video με τις δηλώσεις του προέδρου της Ε' ΕΛΜΕ Χρήστου Ζαγανίδη:







Πηγή: thesstoday.gr, aggelioforos

Δεν υπάρχουν σχόλια: