Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Το ΚΚΕ βγαίνει από ..δεξιά στον ΣΥΡΙΖΑ!!! Απίστευτη "συνδικαλιά" για να τον εκθέσει στους νοικοκυραίους

Αποσβολωμένη η Αμανατίδου ακούει τον Σοφιανό
Είδα το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από το πρωί της Τετάρτης με την τοποθέτηση του Ν. Σοφιανού (ΚΚΕ) στο ΜΕΓΚΑ αναφορικά με την πρόθεση της ΟΛΜΕ να προκηρύξει απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Εξ αρχής να πω ότι όσα...
άκουσα με γέμισαν θλίψη. Με λύπησε το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει διολισθήσει τόσο που έχει φτάσει στο σημείο να στηρίζει το σύστημα με όλες του τις δυνάμεις ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα και δυνατότητα κοινής περπατησιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής -επαναστατικής Αριστεράς.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αγωνία των ηγετικών κύκλων του κόμματος είναι να βρουν τρόπους και αφορμές διαφοροποίησης με τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίως, να τον εκθέσουν στους νοικοκυραίους και τους ψηφοφόρους εκείνους που έφυγαν από το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές, "παίζοντας" το χαρτί που ξέρει εκ των προτέρων ότι "πονάει" την κάθε ελληνική οικογένεια.

Θεωρώ ότι είναι πολύ ρηχό το επιχείρημα του ΚΚΕ για την αναστάτωση στις εξετάσεις που θα προκαλέσει μια απεργία. Η κάθε απεργία προκαλεί ...αναστατώσεις. Όμως η ηγεσία του ΚΚΕ ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να βγει από τα ...δεξιά στον ΣΥΡΙΖΑ, να τον εκθέσει στους ψηφοφόρους του, να τον αποδομήσει ως αφερέγγυα δύναμη εξουσίας.
Μ΄ άλλα λόγια, η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ χρησιμοποιεί την ίδια λογική και συμπεριφορά με αυτή που χρησιμοποιεί το σύστημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Μετατράπηκε συνειδητά σε "παπαγαλάκι" του συστήματος για να χτυπήσει τον "εσωτερικό" αντίπαλο, τον ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε πρώτη δύναμη στην αριστερά.

Είναι προφανές ότι η ηγετική ομάδα του ΚΚΕ έχει πέσει στην παγίδα που η ίδια έστησε. Ανήμπορη να δει έγκαιρα το κλίμα που είχε διαμορφωθεί από το 2010 ακόμα, να βγει μπροστά με κυβερνητική πρόταση εξουσίας και εν τέλει στις εκλογές να ζητήσει συστράτευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς είδε να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και να εκτοξεύεται στο 27%.

Αντί να δει την κατάσταση ψύχραιμα και υπό το πρίσμα του ταξικού συμφέροντος και όχι του κομματικού και να βάλει μπροστά την υλοποίηση του ενιαίου μετώπου για το σταμάτημα της λαίλαπας του Μνημονίου και την ανατροπή του συστήματος και την προοπτική της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και του σοσιαλισμού, περιορίζεται σε "συνδικαλιές" για να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κρίμα.

5 σχόλια:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Συμπέρασμα: Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΝΔ ,ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΞΩΚ. ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ είναι επαναστατικές δυνάμεις της ΟΛΜΕ που έπιασαν το νόημα των καιρών και κάνουν (;) την «μεγάλη απεργία» και του ΚΚΕ αντεπαναστατικές με τη 48ωρη! Μου θυμίζει έντονα την ΕΑΔΕ του 1973.

Ανώνυμος είπε...

EGO PISTEBO TO SYRISA EPESE SE POSOSTO KAI EBALAN TO KKE STO PAIXNIDI!!!H KIBERNISEI DEN AFINEI TOSO EFKOLA THS KAREKLES 8A KANOUN TO PAN NA KIBERNISOUN PALI EITE ME TON TSIPRA KAI KKE!!!KAI O KAMENOS PAISEI TO PAIXNIDI TOU MOLIS ANEBENEI FEBGOUN MERIKI APO TO KOMMA TOU !!!PANE OLOI TOUS NA MAS TO PAISOUN MNIMNIAKOUNS KAI ANTIMNIMNIAKOUS(SKETI KOROIDIA PROS TON ELLHNIKO LAO OPOS MAS KORODEPSAN 35 XRONIA PASOK -ND !!!!DIXNEI KA8ARA H SINERGASIA OLON TON KOMMATON STHN BOULH KAI AFISAN 4500 AFTOKTONIES SINAN8ROPON MAS NA XA8OUN!!!POU OLOI TOUS GNORISOUN TON DIA8NES NOMO POS PROGITE O LAOS THS XORAS(EFARMOSTIKE KAI APO ALES XORES)EITAN IPOXREOMENEI H KIBERNISI NA KANEI STASI PLIROMON PROS TO EKSOTERIKO ME TOSES AFTOKTONIES!!!KAI H DIKIMAS OLOI STHN BOULH DEN AKUSAN KAI DEN EBLEPAN!!!PAROLOU POU GNORISOUN TA AN8ROPINA DIKEOMATA!!!

xristos bellos είπε...

Αυτοί οι οποίοι έχουν παραδοθεί στις αξιώσεις της ΕΕ, Τρόικας και ΔΝΤ μας το παίζουν σήμερα επαναστάτες. Χωρίς να έχουν συμμαχίες, για μια τέτοια απεργία-Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και μαθητές, ήδη η απεργία είναι τελειωμένη. Αυτοί-ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ- θέλουν ένα κίνημα διαλυμένο,αποσυντονισμένο χωρίς στόχους, χωρίς συμμαχίες. Αυτό τους βολεύει για να περνούν ότι μέτρα θέλουν. Όσο για τις θέσεις του ΠΑΜΕ για την απεργία, καλό θα ήταν,
να δημοσιεύσεις και την πρότασή τους την οποία γνωρίζεις πολύ καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΟΙΚΑ,ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΤΟΙΚΑ?
ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ?ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΤΕ.ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΕΛΛΟ ΡΕ ΜΠΕΛΛΟ?
ΑΓΓΕΛΟΣ

xristos bellos είπε...

Πίσω από την κουκούλα της ανωνυμίας πολλά λέμε και γι' αυτό δεν σου απαντώ........