Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Θεσσαλονίκης: ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΓΥΨΟ» ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Συμπαράσταση και συμπαράταξη με τους καθηγητές
ΟΛΟΙ-ΕΣ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που καλούν οι ΕΛΜΕ της πόλης
Δευτέρα 13 Μάη, 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου
...

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων
Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα Θεσσαλονίκης

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα εκφράζει.... την αγωνιστική αλληλεγγύη στους καθηγητές που αγωνίζονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα, για αξιοπρέπεια των καθηγητών και των μαθητών, ενάντια στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Η τρικομματική κυβέρνηση με εντολή της Τρόικας και της ΕΕ υλοποιεί σταδιακά την κατάργηση του δημόσιου σχολείου, την απόλυση όλων των ωρομίσθιων και χιλιάδων μόνιμων καθηγητών μέσα από την κατάργηση οργανικών θέσεων, την συμπύκνωση τμημάτων στοιβάζοντας 30 μαθητές ανά τάξη, μειώνει κι άλλο τους ήδη εξαθλιωμένους μισθούς των εκπαιδευτικών και τους συκοφαντεί μέσα από τα πληρωμένα-πουλημένα Μέσα Ενημέρωσης.

Όλοι αυτοί που χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για το μέλλον των μαθητών είναι αυτοί που στήριξαν τα τελευταία χρόνια την πολιτική της διάλυσης της δημόσιας παιδείας, αυτοί που έφεραν σε άθλια οικονομική κατάσταση του γονείς, αυτοί που δημιούργησαν δυο εκατομμύρια ανέργους με τους νέους να είναι στους τρεις οι δυο άνεργοι, αυτοί που το μόνο δρόμο που δείχνουν στους νέους είναι της ξενιτιάς και του ξεριζωμού!

Όλοι αυτοί οι υποκριτές που τώρα θυμήθηκαν τα δικαιώματα των μαθητών είναι αυτοί που τους στέρησαν το δικαίωμα να ονειρεύονται αυτοί που στέρησαν στους μαθητές και στους γονείς τους το δικαίωμα στη ζωή! Από αυτούς κινδυνεύουν οι μαθητές και όχι από την απεργία και τον αγώνα των καθηγητών!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν και να συμπαραταχθούν με όλες τις μορφές και όλες τους τις δυνάμεις σ αυτό τον αγώνα που είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, των δευτεροβάθμιων αλλά και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων να στηρίξουν αυτό τον αγώνα προκηρύσσοντας πανελλαδική, πανεργατική απεργία την Παρασκευή 17 Μάη.

Να σπάσει ο αυταρχισμός της κυβέρνησης που μοναδικό τρόπο για να ανακόψει την οργή του λαού έχει την κατάργηση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία καθώς μέσα σε 6 μήνες έχει κηρύξει πολιτική επιστράτευση σε 4 απεργίες (ΟΤΑ, μετρό, ναυτεργάτες, καθηγητές). Να συνταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι με τους καθηγητές καλώντας σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για την συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Αυτός ο αγώνας μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: