Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Σκουρλέτης: Δίκαιες οι διεκδικήσεις των καθηγητών

Δίκαιες χαρακτήρισε τις διεκδικήσεις των καθηγητών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με δηλώσεις του στο α' πρόγραμμα, σημειώνοντας ότι ο αγώνας αυτός είναι για την αναβάθμιση του σχολείου.
«Οι καθηγητές διεκδικούν πράγματα που...
 είναι δίκαια. Εμείς σεβόμαστε τις διαδικασίες του κινήματος. Αυτός ο αγώνας δεν είναι συντεχνιακός, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν μερίδα των ΜΜΕ και η κυβέρνηση. Είναι ένας αγώνας για την αναβάθμιση του σχολείου και βεβαίως, οφείλει να έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά, ώστε να κερδίζει όχι μόνο τη συναίνεση εντός του κλάδου των καθηγητών, της μεγάλης πλειοψηφίας των καθηγητών, αλλά και τη συναίνεση της κοινωνίας. Και με αυτή την έννοια, πιστεύω, ότι οι καθηγητές παρά τους εκβιασμούς που δέχονται, θα κάνουν ό,τι είναι καλύτερο και για τα παιδιά που δίνουν (σ.σ. εξετάσεις) και για την εκπαίδευση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες περί ενδεχόμενης επιστράτευσης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η επιστράτευση ως μέτρο, είναι κάτι που πλήττει ευθέως τη δημοκρατία. Και όταν γίνεται σε ανθρώπους, οι οποίοι ασκούν ένα λειτούργημα, όπως οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, είναι μεγάλο το πλήγμα στη δημοκρατία. Θεωρώ, ότι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις πρέπει κανείς να σκέφτεται την υιοθέτηση ενός τέτοιου μέτρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: