Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Καταγγελία για απλήρωτες υπερωρίες οκτώ μηνών στον δήμο Θεσσαλονίκης

Οι εργαζόμενοι αγοράζουν με δικά τους χρήματα ακόμη και χαρτί για τα φωτοτυπικά μηχανήματα και σαπούνι, υποστήριξε ο δημοτικός υπάλληλος Νίκος Δασκάλου.

Δεδουλευμένα οκτώ μηνών, από υπερωρίες και Σαββατοκύριακα, οφείλει στους εργαζόμενους η...
 διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως υποστήριξε ο δημοτικός υπάλληλος, Νίκος Δασκάλου, μιλώντας ως εκπρόσωπος εργαζομένων σε συνέντευξη Τύπου της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στο δήμο επικρατεί ανασφάλεια μεταξύ των υπαλλήλων και αναβρασμός, εξαιτίας και του νέου εσωτερικού οργανισμού, και πρόσθεσε ότι "τίποτα δεν δουλεύει", ενώ τα τελευταία δύο χρόνια οι εργαζόμενοι δεν έχουν καν εξοπλιστεί με Μέσα Ατομικής Προστασίας για να κάνουν τη δουλειά τους. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, οι εργαζόμενοι αγοράζουν με δικά τους χρήματα ακόμη και χαρτί για τα φωτοτυπικά μηχανήματα και σαπούνι.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συνάδελφός του, Μαρίνος Σαρηγιαννίδης, ο οποίος επισήμανε ότι υπάρχει αδικαιολόγητη άρνηση της διοίκησης του δήμου να συνεργαστεί με τους εργαζομένους και ότι αυτός αγνοεί ακόμη και τις ποινικές του ευθύνες σχετικά, πχ, με γνωμοδοτήσεις εκθέσεων τεχνικής ασφαλείας, περί ακαταλληλότητας κάποιων χώρων. Χαρακτήρισε δε "έκτρωμα" το νέο εσωτερικό οργανισμό του δήμου, ισχυριζόμενος ότι χρειάζεται τροποποιήσεις ήδη απ' την πρώτη ημέρα εφαρμογής του.
  http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=134907

Δεν υπάρχουν σχόλια: