Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ- Ήρθε η ώρα να αποκαλύψει τους λόγους της αποχώρησής του ο Γ. Απατσίδης

Γ. Απατσίδης
“Θέλω με την επιστολή μου αυτή να κάνω γνωστό σε σας και στο σώμα ότι απο σήμερα συμμετέχω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικος σύμβουλος. Τους λόγους που μου οδήγησαν στην αποφαση αυτή κρίνω ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν είναι σκόπιμο να τους αναφέρω.


Ευχαριστώ για όλα τους...
 μέχρι τώρα συναδέλφους μου στη δημοτική ομάδα και δηλώνω ότι στο χρόνο που μένει μέχρι το τέλος της τετραετίας σε πάρα πολλά σημεία ο αγώνας μας θα είνα κοινός.

Παρακαλώ πολύ κ. πρόεδρε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει άμεσα η αντικατάστασή μου από τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβολίου όπως προβλέπεται από τον κώδικα του δημοτικού συμβουλίου.”, είχε γράψει πριν από έξι περίπου μήνες ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Απατσίδης στην επιστολή του προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Πέρασαν κάποιοι μήνες από τότε που παραιτήθηκε- αποχώρησε από την δημοτική ομάδα της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Αλεξάνδρειας ο Γιάννης Απατσίδης και ακόμη δε μάθαμε τους λόγους της απόφασης αυτής.'

Ο Γ. Απατσίδης ως γνωστόν εξελέγη με το ψηφοδέλτιο του τέως δημάρχου της πόλης Μπ. Γκιόνογλου και με μια λιτή ανακοίνωσή του αποχώρησε από τη δημοτική ομάδα λέγοντας ότι δε θα αναφέρει επί του παρόντος τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του. Πέρασαν μήνες κι ακόμα φαίνεται ότι δεν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να μάθουν οι ψηφοφόροι του αλλά και οι δημότες γενικότερα τί ήταν αυτό που τον ανάγκασε να αποχωρήσει και να παραμείνει στο συμβούλιο ως ανεξάρτητος σύμβουλος.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι από την ημέρα της ανεξαρτητοποίησής του ως σήμερα ο Γ. Απατσίδης άρχισε να ανεβάζει τους τόνους και να κάνει συνεχείς παρεμβάσεις στις συνεδριάσεις του σώματος. Αυτό ερμηνεύεται από τους παρατηρητές ότι ο ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ηγετικό προφίλ και ως εκ τούτου να καταστεί ένας βασικός πόλος που γύρω του θα συγκεντρωθούν εκείνες οι δυνάμεις που με επικεφαλής τον ίδιο θα επιχειρήσουν να συγκροτήσουν μια κρίσιμη μάζα στελεχών ώστε να διεκδικήσουν με αξιώσεις την εκλογική μάχη του 2014 για το δήμο Αλεξάνδρειας.

Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν είναι καθόλου εύκολο για λόγους που είναι αυτονόητοι. Η πολιτική παράταξη στην οποία ανήκει ο Γ. Απατσίδης δεν υφίσταται πλέον τόσο οργανωτικά όσο και πολιτικά αφού το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια και είναι ερωτηματικό αν θα υφίσταται ως το 2014.

Από την άλλη είναι γνωστό ότι εντός αυτού του χώρου υπάρχουν κι άλλοι που ενδιαφέρονται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και βλέπουν την κίνηση Απατσίδη με ...μισό μάτι αν δεν την απαξιώνουν κι όλας.

Όπως κι αν έχει το όλο ζήτημα είναι φανερό ότι με την ολοκλήρωση του καλοκαιριού άρχισαν οι κινήσεις για τις δημοτικές εκλογές και είναι φανερό ότι μήνα με το μήνα θα μεγαλώνει η κινητικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: