Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ- ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη βιομηχανία ΤΡΑΣΤΙΚ
Τρεις εργασιακούς χώρους επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους βουλευτές Αμανατίδου και Κουράκη, το μέλος της διοίκησης του ΕΚ Θεσσαλονίκης Δ. Χαραλαμπίδου, τον συνδικαλιστή Λ. Κιοσέογλου μέλος της Αυτόνομης Παρέμβασης και του γραμματέα του ΣΥΝ Θεσσαλονίκης.
Η αντιπροσωπεία πήγε αρχικά στο εργοστάσιο "ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ" που βρίσκεται στην 286η μέρα απεργίας και... συζήτησε με τους εκπροσώπους των εργατών που σύσσωμοι αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας τους και την καταβολή των δεδουλευμένων.
Ακολούθως πήγαν στην ΤΡΑΣΤΙΚ (πρώην Ελλενίτ) όπου ακούστηκαν από τους εργαζόμενους εντυπωσιακές καταγγελίες τόσο για τον ιδιοκτήτη που μετέρχεται όλων των μέσων και των νομικών τερτιπιών για να επιβιώνει εις βάρος των εργατών όσο και για περιβαλλοντικά εγκλήματα που στο τέλος κατατείνουν σε σημαντική επιβάρυνση της δημόσιας υγείας.
Η περιοδεία έκλεισε με την επίσκεψη στην χημική βιομηχανία "Κ. ΜΠΑΛΛΗΣ" όπου συντελείται το σκάνδαλο της δεκαετίας, όπως εύστοχα είπε η βουλευτής Αμανατίδου και η Δ. Χαραλαμπίδου.

Κοινός στόχος και αγωνία όλων των εργαζομένων είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και η καταβολή των δεδουλευμένων. Βλέπουν ότι και οι τρεις ιδιοκτήτες οδεύουν προς το άρθρο 99, της πτώχευσης δηλαδή, και βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είναι στο πλευρό τους και θα αναδείξουν τα ζητήματα σε πολιτικό επίπεδο όπως έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα με ερωτήσεις στη Βουλή.

Είναι σημαντικό να καταγραφεί η επισήμανση της Λ. Αμανατίδου ότι η συνολική απαξίωση των εργοστασιακών μονάδων στην βιομηχανική περιοχή Σίνδου και ευρύτερα μπορεί να εντάσσεται σε ένα κρυφό σχέδιο δημιουργίας τετελεσμένων συνθηκών και δημιουργίας προϋποθέσεων ώστε η περιοχή να χαρακτηριστεί ως Ζώνη Οικονομικού Ελέγχου όπου θα επικρατεί πλήρης ασυδοσία των εργοδοτών και καμιά διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων.
Επίσης, η κ. Αμανατίδου επισήμανε ότι πρέπει να αναδειχτεί το ζήτημα της λειτουργίας της ΤΡΑΣΤΙΚ όπου σύμφωνα με τους εργαζόμενους ακόμα δουλεύουν με προϊόντα αμιάντου τα οποία όμως είναι απαγορευμένα και παράλληλα η εταιρία εντάχθηκε σε καθεστώς λειτουργίας με οικολογικό πρόσημο.

Αναλυτικά ρεπορτάζ από το κάθε εργοστάσιο σε νεώτερες αναρτήσεις καθώς και βίντεο από τις συναντήσεις

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο Γκανέας που είναι;