Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

"ΑΠΟΛΟΓΙΑ" ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Δώδεκα συγκεκριμένες περιπτώσεις καταθέσεων στους λογαριασμούς του, αποκαλύπτει στη συνέντευξη τύπου, που παραχώρησε σήμερα, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Όπως εξηγεί, στο 90% των περιπτώσεων οι καταθέσεις...«αγνώστου προέλευσης», είναι η απλή μεταφορά, από τον ίδιο, ενός χρηματικού ποσού από την μία Τράπεζα στην άλλη, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο προσέφερε καλύτερους όρους, από καλύτερο επιτόκιο μέχρι το ότι είναι πιο κοντά στην κατοικία του. Το υπόλοιπο 10% των περιπτώσεων είναι καταθέσεις διαφόρων επώνυμων φορέων στους τραπεζικούς μου λογαριασμούς, που όπως τονίζει, είναι απολύτως δικαιολογημένες και εξηγεί:

1.Στις 29-11-2005 έγινε ανάληψη συγκεκριμένου ποσού από μία Τράπεζα και την ίδια ακριβώς ημέρα (29-11-2005) κατατέθηκε το ίδιο ακριβώς ποσό σε άλλη Τράπεζα. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα, των οποίων μάλιστα τον καταθέτη δεν γνωρίζει κανένας, όταν είμαι εγώ ο ίδιος ο οποίος απλά μετέφερα τα χρήματά μου από μία Τράπεζα σε άλλη!

2. Στις 21-1-2000 έγινε ανάληψη συγκεκριμένου ποσού από μία Τράπεζα και την ίδια ακριβώς ημέρα (21-1-2000) κατατέθηκε το ίδιο ακριβώς ποσό σε άλλη Τράπεζα. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα.

3. Στις 31-1-2003 γίνονται 3 αναλήψεις για την έκδοση μια επιταγής συγκεκριμένου ποσού η οποία την ίδια ημέρα (31-1-2003) κατατίθεται από εμένα τον ίδιο σε άλλη Τράπεζα. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα.

4.Στις 28-12-2005 γίνονται αναλήψεις από δύο Τράπεζες και το σύνολο των αναλήψεων κατατίθεται την ίδια ημέρα (28-12-2005) στο Τ.Π.και Δ., το οποίο αφού κρατά την δόση ενός στεγαστικού δανείου που είχα συνάψει προ 15ετίας, τοποθετεί τα υπόλοιπα σε «προθεσμιακή κατάθεση» για ένα χρόνο. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα, των οποίων μάλιστα τον καταθέτη δεν γνωρίζει κανένας, όταν είμαι εγώ ο ίδιος ο οποίος απλά μετέφερα τα χρήματά μου

5.Στις 15-12-2005 γίνεται ανάληψη από μία τράπεζα και κατάθεση την ίδια ημέρα σε άλλη Τράπεζα για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία Τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα, των οποίων μάλιστα τον καταθέτη δεν γνωρίζει κανένας, όταν είμαι εγώ ο ίδιος ο οποίος απλά μετέφερα τα χρήματά μου από μία Τράπεζα σε άλλη!

6. Στις 21-6-2000 έγινε ανάληψη συγκεκριμένου ποσού από μία Τράπεζα και την άλλη ακριβώς ημέρα (22-6-2000) κατατέθηκε το ίδιο ακριβώς ποσό σε άλλη Τράπεζα. Το «πόρισμα» θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό που μετέφερα από την μία τράπεζα στην άλλη είναι «νέα» κατάθεση, είναι «νέα» χρήματα.

7.Στα μέσα Φεβρουαρίου του 1999 – μόλις δηλαδή είχα ξεκινήσει την θητεία μου ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης- η σύζυγός μου έδωσε εντολή πώλησης όλων των μετοχών που είχε στην κατοχή της και στις 3-3-1999 έγινε κατάθεση από την “NUNTIUS - Χρηματιστηριακή” ενός συγκεκριμένου σεβαστού ποσού στον κοινό μας τραπεζικό λογαριασμό. Το πόρισμα θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό είναι «αγνώστου προέλευσης», διότι απλούστατα δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αναζητήσει από την Τράπεζα τον επίσημο τίτλο του καταθέτη που είναι η «NUNTIUS-Χρηματιστηρακή»!

8.Στις 19-12-2007 πουλάει η σύζυγός μου το αυτοκίνητό της, και ο έμπορος καταθέτει με το όνομά του ένα συγκεκριμένο ποσό στον κοινό τραπεζικό μας λογαριασμό. Το πόρισμα θεωρεί ότι αυτό το χρηματικό ποσό είναι «αγνώστου προέλευσης», διότι απλούστατα δεν μπήκε κανείς στον κόπο να αναζητήσει από την Τράπεζα την ιδιότητα του καταθέτη, το όνομα του οποίου αναγράφεται στην συγκεκριμένη τραπεζική κατάθεση!

9. Στις 6-3-2007 η ασφαλιστική εταιρεία ALICO στην λήξη της σύμβασης που είχα υπογράψει προ 30 ετών, κατέθεσε στον τραπεζικό μου λογαριασμό με τον τίτλο ALICO ένα συγκεκριμένο ποσό. Το «πόρισμα» θεωρεί περιέργως και αυτό το χρηματικό ποσό, «αγνώστου προέλευσης»!

10. Στις 16-3-2007 η ασφαλιστική εταιρεία ALICO στην λήξη της σύμβασης που είχε υπογράψει προ 30 ετών η σύζυγός μου, κατέθεσε στον κοινό τραπεζικό μας λογαριασμό με τον τίτλο ALICO ένα συγκεκριμένο ποσό. Το «πόρισμα» θεωρεί περιέργως και αυτό το χρηματικό ποσό «αγνώστου προέλευσης»!

11.Στις 22-3-2004 δανείζω σε συνεργάτιδα του γραφείου μου μέσω επιταγής ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο η συνεργάτιδά μου, μου το επιστρέφει πάλι με επιταγή που εμφανίζεται με το όνομά της στον τραπεζικό μου λογαριασμό στις 3-5-2005. Το «πόρισμα» θεωρεί περιέργως και αυτό το χρηματικό ποσό, ότι είναι «αγνώστου προέλευσης»!

12. Τέλος το τραγικό: Η σύζυγος μου μετέβη το 2000 στο εξωτερικό για χειρουργική επέμβαση και ο ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψη Ασφαλισμένων Δημοσίου) μετά την συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών κατέθεσε στις 18-1-2001 ένα συγκεκριμένο ποσό στον κοινό τραπεζικό μας OPAD. Το «πόρισμα» θεωρεί και αυτό το χρηματικό ποσό «αγνώστου προέλευσης», το οποίο δήθεν

Τέλος ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε σίγουρος ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή στα αδιαμφισβήτητα στοιχεία που ο ίδιος αποκάλυψε και διαβεβαίωσε τους Θεσσαλονικείς «ότι η λάσπη, είτε σε ένα, είτε σε δύο, είτε σε τρεις μήνες θα επιστρέψει στους λασπολόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: