Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΑΡΝΗΣΗ ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Ματαιώθηκε, σύμφωνα με πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η σύσκεψη των πολιτικών Αρχηγών, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 20.00 σήμερα το βράδυ.
Αιτία της απόφασης για ματαίωση της σύσκεψης υπήρξε η άρνηση της Γενικής Γραμματέως του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να συμμετάσχουν σε αυτήν....
Σύμφωνα με πληροφορίες,το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα καλούνταν να νομιμοποιήσουν τις αποφάσεις στις οποίες θα είχαν προηγουμένως καταλήξει οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς.

Στις 13:30 ο Γ. Καρατζαφέρης θα συναντηθεί με τον Κ. Παπούλια, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ΛΑΟΣ να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση καθώς όπως δήλωσε "Σαφώς πρέπει να γίνει. Αγωνίστηκα 18 μήνες γι αυτό το πράγμα. Στην αρχή στραβομουτσούνιασαν, μετά με λοιδόρησαν. Τελικά το δέχθηκαν. Έπρεπε να γίνει νωρίτερα, αλλά και τώρα δεν είναι αργά. Μην καθυστερούμε όμως γιατί φοβάμαι ότι η Ευρώπη μας βρίσκει αδύναμους".
Ήταν λοιπόν επιθυμητή για τον ΛΑΟΣ μια κυβέρνηση συνεργασίας και όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης πλέον δεν υπάρχει και το “κόλλημα” που υπήρχε
“Είχα πει από το Μάιο ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα ψηφίσει τίποτε που να είναι "Παπανδρέου στην Κυβέρνηση". Τίποτα. Πιέσαμε, πιέσαμε, κατορθώσαμε να φύγει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: