Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ "ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ" ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και το Γραφείο Βιβλιοθηκών του Δήμου Αλεξάνδρειας αποχαιρετώντας το καλοκαίρι διοργανώνουν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 μουσικοχορευτική εκδήλωση, για μικρούς και μεγάλους, στο ανοιχτό Αμφιθέατρο του Δήμου Αλεξάνδρειας (ώρα έναρξης 19:00, είσοδος ελεύθερη).
Στην εκδήλωση, το Μουσικό...Παιχνιδοθέαμα του «Κρουστόφωνου» θα παρουσιάζει ένα καλοκαιρινό μουσικοπαιδαγωγικό–εμψυχωτικό μουσικοκινητικό πρόγραμμα, με τη χρήση τεχνικών εμψύχωσης και ενεργητικής συμμετοχής των παιδιών. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τίτλο «Καλοκαίρι γεια σου» περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, τραγούδια για το καλοκαίρι, τραγουδοπαιχνίδια και χορούς από όλο τον κόσμο, μουσικοκινητικά ή θεατρικά παιχνίδια και άλλες δραστηριότητες. Τα παιδιά συμμετέχουν, παίζοντας, χορεύοντας και διασκεδάζοντας, σε μικρές ή μεγάλες ομάδες με τη καθοδήγηση των εμψυχωτών του σχήματος.
Το «Κρουστόφωνο» ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1996 από μουσικούς, μουσικόφιλους και παιδαγωγούς με κοινή επιθυμία την δημιουργική έκφραση μέσω της Τέχνης και της Παιδαγωγικής. Το πεδίο των δραστηριοτήτων του περιλαμβάνει εργαστήρια κρουστών, ρυθμού, κίνησης, εμψύχωσης, μουσικοπαιδαγωγικής, εκπαιδευτικά-καλλιτεχνικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, εκδόσεις βιβλίων και CD’s, συναυλιακές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, καθώς και Παιδική Μουσική Σκηνή.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικότητας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας και υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την Υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας.
Σημείωση: Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: